Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
pepirosmanov
|
Заглавие: избор на модел PNA GPS Публикувано на: 20 Окт 2008, 19:18 |
|
 |
| Потребител |
 |
|
|
Привет, колеги искам да се допитам до потребителите ползващи тези 3 модела GPS -ТОМТОМ,GARMIN,Prestigio(IGO). В продължение на 8 месеца ползвах PNA престижо 350 от който останах много доволен но за съжаление ми счупиха прозореца на колата и ми го откраднаха. Всяко зло за добро-сега съм на път да си взема нов GPS и се колебая между следните 3 модела -TOMTOM ONE XL(30-та серия-Скарти на 31 държави между които и България), GARMIN nuvi 760 който е на същата цена като TOMTOM и Prestigio 450(3D сгради). Най важното което все още не съм споделил е че се намирам в Белгия и мисля основно да ползвам навигацията тук и из централна и западна Европа+ маршрута през Сърбия и България(само основните пътища до София). От това което знам тук кадето съм и несамо най-разпостранената навигация е ТОМТОМ-с такова впечатление съм останал-знам че има най-подробните карти с много много точки на интереси затова и съм се спрял на нея. Другата навигация е GARMIN nuvi 760 -за гармин нямам наблюдения знам че много хора във едно друго форумче в бг много го тачат и казват че е най-доброто в момента. За третия вариант за съжаление тук няма Престижо-няма откаде да се закупи-не се предлага така че за съжаление макар и много доволен най-вероятно няма да мога да я ползвам тук. Важно за мен е също картите да могат да се обновяват -знам за томтом че една година може да се обновяват което не е хич зле с mapshare. За гармин незнам как стоят нещата.Като плюс за гармин е че има меню на бг докато при томтом това го няма, но пък доста често на томтом може да се ъпдейтва спийд камери,опцията за бързо намиране на сателитите и др. Предварително благодаря на тези които ще ми отговорят.
|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
hsb
|
Заглавие: Публикувано на: 20 Окт 2008, 19:36 |
|
 |
| Потребител |
|
|
За западна еврпа- тука ТТ е безпорен лидер. Така че купуваи ТТ.
Обаче в общия случаи PNA е дърво в сравнение с PPC.
Аз не бих купил каквото и да е PNA .
Препоръчвам ти да купишнекоие Мио дето е с Вин моб.5 ЦЕ-на него се качва всичко - кеф ти ТТ,кеф ти Гармин<кеф ти Иго и т.н и се и ползва кат плеер на МПЕГ4 или мп3 когато човек е в самолет например...и така нататак
Иначе тия глупости с 3Д и шарените са за локум-както казват в Бг -луд на шаренко се радва.
Гармина го тачат в Бг щото има тулове дето могат да обработват карти-иначе ако не беше тва 99% никои няма да погледне Гармин.
Ако след всичко изчетено в моя пост не ти става ясно за какво иде реч- купуваи ТТ PNA и си готов.
Успех
_________________ TT One Second Edition,FS LooxN100,FS Loox N560
|
|
|
 |
|
gemi60
|
Заглавие: Публикувано на: 20 Окт 2008, 20:57 |
|
 |
| Потребител |
Регистриран на: 13 Дек 2007, 23:03 Мнения: 122 Местоположение: Варна
|
|
Ако не ти се бъзика, за Западна Европа вземай ТОМТОМ, ако ти се бъзика си вземи едно пълноценно PDA или Pocket PC телефон и си слагай каквото ти душа иска, ако не те мързи си намираш ъпдейдите още докато излязат.
Един приятел си взе ASUS R300 с ИГО8 за Източна Европа. Пълно дърво - софтуера и картите от 2007 г., ъпдейта от сайта на Асус е от януари 2008. Два дни се борих с него докато го приведа във вид годен за ползване...
|
|
|
 |
|
rummar
|
Заглавие: Публикувано на: 20 Окт 2008, 21:55 |
|
 |
| Потребител |
 |
|
|
Здравей!
Мисля, че ако запазиш старата си марка, няма да сбъркаш! Имам Prestigio Geovision 430 и на него съм подкарал IGO8, TomTom 7.450, Garmin mobile XT(голямо дърво е!), Sygic Drive, Navigon 6.5, Route 66, Automapa (polska). Тоест почти всички навигационни програми си тръгват нормално. И можеш да си избираш програмата според наличността ти на карти. Убедих се , че Гармин са абсолютна нула, след като изпробвах всички тези програми; ТомТом са с добро рутиране(поне за България) и добра визия, много добра възможност за корекция на картите, както и MapShare е абсолютен + , но българския глас разваля малко доброто впечатление(но има възможност да запишеш който си глас искаш- предлага се в сайта им); Иго 8 са лидер във визията, удобствата от всякакво естество, Програмата, която незабавно преизчислявя маршрутите, подробни карти за цяла европа( е, в Българя все още нещо куца), но се надявам в скоро време да има сериозен напредък - все пак допреди 8 месеца беше само една София за цяла България. Ами това е. Ако можеш да го изкопаеш това китайче Prestigio според мен ще е най добре. Все пак опитай онлайн чрез интернет.
Успех в избора!
_________________ Prestigio Geovision 430 с IGO8, Garmin Mobile XT, Sygic Drive, TomTom7
|
|
|
 |
|
pepirosmanov
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Окт 2008, 01:32 |
|
 |
| Потребител |
 |
|
|
Благодаря за отговорите май наистина IGO си е класика и пак ще трябва да се доверя на него може би
|
|
|
 |
|
milstan
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Окт 2008, 01:34 |
|
 |
| Global moderator |
 |
|
|
Бих казал , че ТомТом си е класика. IGO си е електронна игра , понякога с доста странни маршрути.
Garmin (говорим за Garmin Nuvi , а не за версията GMXT за Windows) - елементарен за работа без излишни глезотии.
|
|
|
 |
|
pepirosmanov
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Окт 2008, 14:19 |
|
 |
| Потребител |
 |
|
milstan написа: Бих казал , че ТомТом си е класика. IGO си е електронна игра , понякога с доста странни маршрути. Garmin (говорим за Garmin Nuvi , а не за версията GMXT за Windows) - елементарен за работа без излишни глезотии.
Да съгласих се с тебе ТОМТОМ си е класика но тук в западна Европа за България е все още далеч от IGO,по точно картите са му далеч от това което за момента предлага IGO а това е най-важното. GARMIN аз не съм ползвал но от това което съм чел не е най-доброто за западна Европа и IGO и TOMTOM са с далеч далеч по добри карти от прехваления GARMIN.
Има хора с различни интереси-на мене кокпита на GARMIN-a e отвратителен-ама хич не ми харесва. TOMTOM е по добър, докато IGO E класика-много точно и ясно ти показва всичко което желаеш да видиш!
Може би всичко е въпрос на свикване с интерфейса но за времето което ползвах IGO останах повече от доволен и трудно бих го заменил за нещо друго-докакви ли малки селца забутани ме е прекарвал в Белгия,Франция,Холандия точно като рекламата на gps навигацийте "ОТ ВРАТА ДО ВРАТА".
|
|
|
 |
|
hsb
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Окт 2008, 21:03 |
|
 |
| Потребител |
|
|
pepirosmanov - неинформиран си - кои ти разправя глупости....
картите за западна европа и америка -страните дет има по голяма цивилизация и наи вече платежоспособни клиенти -са правени от 2 фирми -или телеатлас или нафтек.
Та и Игото и ТТ и Сиджика-за други навита не съм гледал-ползват еднакав матерял за цивилизацията.
Имам и Иго8 с карти на Бг от 05.2008 и ТТ с7.25 ххх карта на БГ
ЕДНАКВИ СА -щото идат от телеатлас и 2 те -то си е 1 карта само че приспособена за Иго или за ТТ.
Така че само алгоритмите за навигиране и т.н на апликеишън софта са различни -пробвал съм ТТ,Иго,Гармин И Сиджик- и безусловно ТТ е победител.
Когато идем в индианските страни обаче -нещата стават по други- ТТ,Иго и сиджик ползавт телеатласка карта за БГ-така че е еднакво тва дет се вижда на тия 3 навита.И тука иде Гармин-както споменах - за Гармина има тулове които позволяват да се едитират карти и т.н и понеже има ентусиясти и така картите за БГ се актуализират.
Не съм тествал Гармин в Бг но доста тествачи казват че засега Гарминската карта е по добра и съм склонен да им вярвам -по понятни причини.
Иго (миомап -все едно са) например бяха купили карта на Гърция от някав Епсилон фирма-предполагам Гръцка .Пътувам си аз от Корфу към БГ и все ме кара да хвана магистралата-е добре ама как да стане кат още не са я построили-бяха изсекли дърветата само-но братята гърци бяха дали на картата че цялата магистрала от Игуменица до Солун е ОК....
Та еднозначен отговор-купи е тоя софт и тои е за всичко - няма .
_________________ TT One Second Edition,FS LooxN100,FS Loox N560
|
|
|
 |
|
pepirosmanov
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Окт 2008, 00:23 |
|
 |
| Потребител |
 |
|
|
Те добре де аз това за GARMIN-a го знам просто това не е навигацията за мен.За бг може и да е номер едно или както ти се изразяваш за индианците но аз както отбелязах ще го ползвам основно в западна и централна Европам така че не виждам защо трябва да спориме...в този смисъл и съм се ориентирал към IGO и TOMTOM. ползването в ориентала ще ми е само минаването през Сърбия и Унгария по основните пътища.Е вярвам че и томтом и IGO може би ще се справят с тази задача.
|
|
|
 |
|
biolante
|
Заглавие: хубава тема Публикувано на: 07 Ное 2008, 01:00 |
|
 |
| Потребител |
|
Надявам се да не разводнявам темата, но ми е много близка. Та искам да запитам следното.
При нас има няколко модела на том том, а именно 730 и 930. До колкото знам в 930 има и карти за US and Canada. Докато 730 е само за ЕU. Не знам обаче с това ли се свършват различията.
Има и няколко модела на Гармин също.
Насочил съм се към ПНА защото мога да ползвам ТСМ и други екстрички. Чудих се дали ако няма вазможност да ползвам map share и т.н. дали после може да се добавят функциите. Нямам представа как работят въпросните функции и може и да говоря малко наизуст.
Чудя се дали мога да мина и без кар-кит ако имам в пна-то син зъб и ФМ Трансмитер.
Ще се ползва основно в Дания.
Има и няколко модела на мио до колкото знам това е вин мобиле. Има и няколко услуги, към мио които са платени, но не мисля че са много полезни.
Всъщност мога това, до което имам достъп, като модели е доста добре представено в следния линk
ТУК
Та въпросът ми е следния:Коя от тези пна бихте взели вие?/в биуджет до 3000дкки малко отгоре(1дкк=0,26лв)/. Просто не ми се плаща за най-скъпото. Само защото е най-скъпо не означава, че е и най-добро. Може би за датчаните е така. Ако мога обаче да си взема нещто по-ефтинко и да си го разцъкам и т.н. защо да давам излишни пари.
Не ме е страх да чета и пробвам разни нещица. Просто все още не съм се набъркал в ПНА-тата. Иначе се оправям с win mobile и симбиана  .
Благодаря на всеки който ми отдели малко време и ми помогне в избора.
Сега по темата на колегата.
Имам томтом и гармин на телефона си. Имам покети, които ползвах преди сега съм с нокиа н95 и от двете системи съм много доволен. Разликата за мен е следната.
Гармин: При него всичко е изчистено и опростено. Не знам колко трябва да е зле човек за да не се оправи с него.
Като минус мога да кажа поне за тази версия която ползвам е, че не сравнчва километри и време при преизчисяване на маршрута.
ТомТом. като плюс: дава много повече информация на водача. показва ти платната когато трябва да се престрояваш. (това не съм го ползвал, но се надявам да го имам в новата покупка) сравнява по време и километри всчко преизчисляване.
Минус: поне за мен навигацията по менютата е малко по-усложнена в сравнение с Гармин.
Картите и на двете системи са ако не еднакви говоря за Дания то почти, както спомена колега по-горе.
Да почти пропуснах. Като че ли съм малко по-доволен от алгоритъма на Гармин за изчисляване на маршрута. Не мога да обясня защо. Възможно е да е просто внушение.
Не съм ползвал третата система за която говори колегата. Не мога да дам мнение.
Надявам се да съм бил полезен.
_________________ Vsi4ki nie se susipvame pove4e ili po-malko suznatelno.... vuprosut e v udovolstvieto ot procesa.
-----------------------------------------------------------
qtek 9100 1G skan disk
HP hr4700
acer travelmate c110 +2G RAM
|
|
|
 |
|
hmm...
|
Заглавие: Re: хубава тема Публикувано на: 07 Ное 2008, 11:34 |
|
 |
| Потребител |
|
biolante написа: Надявам се да не разводнявам темата, но ми е много близка. Та искам да запитам следното. При нас има няколко модела на том том, а именно 730 и 930. До колкото знам в 930 има и карти за US and Canada. Докато 730 е само за ЕU. Не знам обаче с това ли се свършват различията. Има и няколко модела на Гармин също. Насочил съм се към ПНА защото мога да ползвам ТСМ и други екстрички. Чудих се дали ако няма вазможност да ползвам map share и т.н. дали после може да се добавят функциите. Нямам представа как работят въпросните функции и може и да говоря малко наизуст. Чудя се дали мога да мина и без кар-кит ако имам в пна-то син зъб и ФМ Трансмитер. Ще се ползва основно в Дания. Има и няколко модела на мио до колкото знам това е вин мобиле. Има и няколко услуги, към мио които са платени, но не мисля че са много полезни. Всъщност мога това, до което имам достъп, като модели е доста добре представено в следния линk ТУК Та въпросът ми е следния:Коя от тези пна бихте взели вие?/в биуджет до 3000дкки малко отгоре(1дкк=0,26лв)/. Просто не ми се плаща за най-скъпото. Само защото е най-скъпо не означава, че е и най-добро. Може би за датчаните е така. Ако мога обаче да си взема нещто по-ефтинко и да си го разцъкам и т.н. защо да давам излишни пари. Не ме е страх да чета и пробвам разни нещица. Просто все още не съм се набъркал в ПНА-тата. Иначе се оправям с win mobile и симбиана  . Благодаря на всеки който ми отдели малко време и ми помогне в избора. Сега по темата на колегата. Имам томтом и гармин на телефона си. Имам покети, които ползвах преди сега съм с нокиа н95 и от двете системи съм много доволен. Разликата за мен е следната. Гармин: При него всичко е изчистено и опростено. Не знам колко трябва да е зле човек за да не се оправи с него. Като минус мога да кажа поне за тази версия която ползвам е, че не сравнчва километри и време при преизчисяване на маршрута. ТомТом. като плюс: дава много повече информация на водача. показва ти платната когато трябва да се престрояваш. (това не съм го ползвал, но се надявам да го имам в новата покупка) сравнява по време и километри всчко преизчисляване. Минус: поне за мен навигацията по менютата е малко по-усложнена в сравнение с Гармин. Картите и на двете системи са ако не еднакви говоря за Дания то почти, както спомена колега по-горе. Да почти пропуснах. Като че ли съм малко по-доволен от алгоритъма на Гармин за изчисляване на маршрута. Не мога да обясня защо. Възможно е да е просто внушение. Не съм ползвал третата система за която говори колегата. Не мога да дам мнение. Надявам се да съм бил полезен.
Хубави неща... и скъпи. Ако ти се дават толкова пари - взимай. Аз лично бих взел нещо такова:
http://cgi.ebay.com/NEW-4-3-TFT-GPS-Map ... m153.l1262
Като това, е само пример... може да е и подобен модел, а не точно този.
При него + са:
1) Цена
2) ОС
3) Много софтуер
4) Има си достатъчно екстри, за парите.
Иначе за Гармин и Томтом.. всеки си има плюсове и минуси...
Гармин не бих ползвал за Западна и Централна Европа, ако имам друга алтернатива, но пък може да ползваш всякакви карти, включително самоделни за места, които другите навигации не са и чували. Томтом.. е ясен.. класика за Западна и Централна Европа.
На китайката може да сложиш и Гармин и Томтом, а и много други, които имат предимства за някои други държави.. примерно Дестинатор с картата на Гърция.
Последно.. парите са твои и ти решаваш как да си ги похарчиш.
Успех с покупката и дълго да и се радваш.
_________________ Mio P550
|
|
|
 |
|
pepirosmanov
|
Заглавие: Публикувано на: 07 Ное 2008, 13:57 |
|
 |
| Потребител |
 |
|
|
Благодаря ви колеги за отговорите, вече от 1 седмица имам престижо 430 и на него имам IGO 2006. На него след това подкарах IGO8 определено е по добре от по старата версия-много по ясно и точно виждаш пътя, виждат се платната на пътя колко са и кое платно за коя посока е,много по ясно се вижда кога трябва да се престрои автомобила и т.н. Вмомента се опитвам да подкарам и томтом 7 и от него тук ще споделя впечатления.
_________________ PNA Prestigio 430 + 2GB SD with IGO8.3 + IGO Primo Nokia E90 Communicator + Sygic mobile10+Ndrive+GMXT+Navigon 7.4+CoPilot7+Ovi Maps
|
|
|
 |
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|