След преработка на хиляди елементи от картата на Пелала за Навител и изчистване на всички дублирани елементи (точки,линии и полигони) и преиндексиране със специално създаден софтуер се получи рутираща карта за Гармин на България.
Моля забележки за рутиране, нови тракове, премахване на точки и други не пишете тук и да се трупат във форума. Аз съм откоригирал само рутирането в по-голямата част от гр.Варна. Друго не съм.
Забележките извън района на гр.Варна ги изпращайте на Пелала ! Когато излезе негова нова версия пак ще преработя за Гармин. Картата е на латиница защото така върви на всички устройства.
В архива са файловете за MapSource. Копирате папката BG Route в C:/Garmin/ и стартирате BG_Route.reg. Ако е в друга директория редактирате 6-те реда с директории във файла BG_Route.reg.
Другият вариант е да използвате gmapsupp.img файлa, който се поставя диреткно на устройството в корена на програмата //GarminТекуща версия 4.1 -
http://rapidshare.com/files/140728168/BG_Route_4.2_20080828.rar.html - /по версия на Пелала от 2008-07-02)/
Картата може да търси Населени Места, Обекти (POI), Улици (без номерата на адресите) и Кръстовища.
Адресите в гр.София са въведени като POI от типа "44A GEN. NIKOLAY STOLETOV (ZH.K.BANISHORA)" и се търсят във
Food,Hotels.. / Other / Personal Service.
Как да помогнете:
- Интересува ме прeдимно инфо за нови улици и главно корекции за еднопосочни и затворени улици, за връзки между улици и адресна информация за номера на блокове и къщи
в района на гр.Варна.- Отваряте с GPSMapEdit файла 11001175.img и го записвате в Polish format (*.mp)
- С Tools/Trim изрязвате тази част която ще променяте.
- Еднопосочните улици се променят от: Object Properties/Properties/Has Direction и Object Properties/Routing/One way (и двете се маркират).
- Ако посоката е обратна с десния бутон - Reverse Polyline.
- Ако улицата е затворена а на картата е свързана с други: Edit Nodes/Десен бутон/Disconnect Nodes
- Блокове и къщи се добавят от вида: Point, Type:Personal services (0x2f10, point), Label: BL.155 (ZH.K.MLADOST) или Label: BL.11 (UL.KARAMFIL)
- И НАЙ-ВАЖНОТО! - Всичко което сте променили или добавили го постваяте на ниво 6 от:
Object Properties/Elements/All elements are extended to levels up to: 6 ( За да мога после да го отделя, огледам и добавя )
- Изпращате ми файла с кратко обяснение на и-мейла в архива.