Дата и час: 10 Сеп 2010, 23:20

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 443 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Денонощни Аптеки в София
МнениеПубликувано на: 19 Яну 2010, 13:09 
Потребител

Здравейте колеги, след една неприятна разходка из нощните софииски улици в търсене на денонощна аптека, се спретанх и събрах в едно файлче няколко денонощни аптеки на които намерих адреси в нета.
Надявам се да ви е от полза.
Разбера се без претенции за пълнота.
ето го и файлчето - http://www.megaupload.com/?d=8WAE1ZW0

п.с. Мисля че е една полезна сборка, която в бъдеще да доразвием и разбирасе проверим на място.

edit: оправен е досадния проблем с кавичките :wink:

Последна промяна earnest на 26 Яну 2010, 11:21, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Денонощни Аптеки в София
МнениеПубликувано на: 20 Яну 2010, 23:11 
Новобранец

Да , ама не!
Дава някаква грешка...........

earnest написа:
Здравейте колеги, след една неприятна разходка из нощните софииски улици в търсене на денонощна аптека, се спретанх и събрах в едно файлче няколко денонощни аптеки на които намерих адреси в нета.
Надявам се да ви е от полза.
Разбера се без претенции за пълнота.
ето го и файлчето - http://www.megaupload.com/?d=ZIKLLP3G

п.с. Мисля че е една полезна сборка, която в бъдеще да доразвием и разбирасе проверим на място.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Денонощни Аптеки в София
МнениеПубликувано на: 22 Яну 2010, 11:54 
Потребител

niki2010 написа:
Да , ама не!
Дава някаква грешка...........

Не знам каква грешка ти дава, но на първата страница на темата т.1 гласи:

1.Копирате файловете (*.kml) в директория \iGO8\content\userdata\poi
(ако нямате създадени директории userdata и poi в content - създавате ги ръчно)

единствения проблем който виждам е, че заменя кавичките с ["] което най-вероятно е защото са кирилишки, но файла си работи. това ще го оправя като имам малко свободно време.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: ТРЪГНА!: Интересни POI за IGO8
МнениеПубликувано на: 02 Фев 2010, 16:07 
Новобранец

:bravo: :bravo: :bravo:
СУПЕР СТЕ,
И при мен тръгнаха метанстанциите (най-важни са ми в момента).
"Непроверените" се "местят" най-лесно в "проверени" от http://poi.ashus.net/import.php , нали?
Поздрави от Бургас,
ВалТор

Майтап, не го живея така, просто е лозунг на хора, които не харесвам!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Интересни POI за IGO8
МнениеПубликувано на: 02 Фев 2010, 20:25 
Потребител
Аватар

Колеги, ето това са Метростанции - София.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: ТРЪГНА!: Интересни POI за IGO8
МнениеПубликувано на: 03 Фев 2010, 15:31 
Потребител

valtorosian написа:
:bravo: :bravo: :bravo:
СУПЕР СТЕ,
И при мен тръгнаха метанстанциите (най-важни са ми в момента).
"Непроверените" се "местят" най-лесно в "проверени" от http://poi.ashus.net/import.php , нали?
Поздрави от Бургас,
ВалТор

ако провериш някоя, или имаш точни координати на такива които са непроверени или ги няма въобще ми напиши на ЛС координатите и за коя станция точно става дума. така аз ще мога да обновя файла и да го сложа тук, където може да го свали всеки.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: ТРЪГНА!: Интересни POI за IGO8
МнениеПубликувано на: 03 Фев 2010, 17:15 
Новобранец

ДАДЕНО!

Otbor4ere6ka написа:
ако провериш някоя, или имаш точни координати на такива които са непроверени или ги няма въобще ми напиши на ЛС координатите и за коя станция точно става дума. така аз ще мога да обновя файла и да го сложа тук, където може да го свали всеки.

Майтап, не го живея така, просто е лозунг на хора, които не харесвам!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 25 Фев 2010, 14:32 
Потребител

Имам въпрос по отношение на иконите за ПОИ. С iGO 8 v.8.3.4.117940 (Nov 3 2009), скин GJ6.14p_da, добавих си ПОИ-та от тук и от http://poiplaza.com . Няма проблем ПОИ-тата са *.kml . От тоя сайт си дръпнах и branding.zip файла за да имам нови икони.Получи се нещо странно, някокй от иконите и то тия, които бяха на лента ми излизаха като картинката на дадена икона +1/3 , 1/4 от картинката на другата икона като една икона, а тия които не бяха на икона -лента, а като отделна икона си бяха нормално?!?!?! Наложи се да махна всички файлове от iGO8\branding.zip\ui_igo8_da\common, които представляваха икони на лента , а после да добявя доста -над 50 икони на ръка и сега всичко е наред и иконките се визуализират чудесно!
Някой имал ли е тоя проблем?
Нормално ли е да съществува iGO8\branding.zip\ui_igo8_da\icons\poi\poi.icons, в който да има и файлове с икони лента и отделни икони като *.bmp файл едновременно?
И нещо интересно, поне за мен - във файла, който изтеглих от http://poiplaza.com иконите нямаха алфа канал !!!! RGB, R, G, B - да, но алфа канал не. Така си добавих и новите икони, и всичко си върви без проблем.Интересно ми е защото напред във форума се обърна особенно внимание на този алфа канал и как се прави......

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 25 Фев 2010, 15:40 
Global moderator
Аватар

6D5
Относно въпроса за алфа канала за иконките от poiplaza - Там видимата част иконите (това което се визуализира на екрана) може би в 95% от случаите е целия ...да кажем сегмент от самата иконка 32х32 пиксела. Алфа канала е необходим, когато подложката за дадена икона е 32х32 пиксела, а видимото изображение е само една част от този сегмент. Примерно от тук: viewtopic.php?p=151528#p151528 ако за Shell иконата искаш в програмата да ти се вижда само логото на Shell, но не и целия квадрат - тогава това което не искаш да се показва го селектираш в алфа канал.
Дано успях да го обясня, че е малко замотано...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 25 Фев 2010, 15:53 
Потребител

Хич не е замотано!!! :) Точно така е и ми стана ясно още в по- по -по- предния ти пост където си писал :) само дето ми беше интересно, че там всички са без алфа канал. А по другия въпрос..... ? Или за сега нищо....

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 25 Фев 2010, 17:45 
Global moderator
Аватар

по другия въпрос...аз ли нещо не вниквам добре в него или сложно си го обяснил...ако имаш възможност направи някое хардкопие да видя ефекта....мисля че се сещам какво имаш предвид, ама да е сигурно все пак.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Фев 2010, 09:58 
Потребител

Не мога да кача картинка тук, явно нямам разрешение, но ще видя някъде в нета да я кача и ще дам линка . Дано стане по-ясно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Фев 2010, 10:39 
Потребител

Ето тук: http://dox.bg/files/dw?a=56b38a8a9b , http://dox.bg/files/dw?a=528443a6f5 съм качил картинките с проблема. Дано стане ясно сега. Едната е файла с лентата, а такива бяха няколко файла с различен брой икони, което е без значение вероятно, но при всички се получаваше тоя ефект, а другата е това , което се виждаше по картата. Нищо не бях пипал в текстовия файл с описанието -коя икона къде да се появява. Единствено това, че като го разгледах " ми се видя" доста "разхвърлян" :) - имаше в него много места с бели полета т.е. описание на икона - описание на икона - празно място от изтрито описание после пак описание и така до края, а в края доста празно място. Всички тия празни места ги махнах. Ако това е объркало нещо............... малко не ми се вярва,но ......

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Фев 2010, 11:32 
Global moderator
Аватар

Мисълта ми беше да качиш скрийншот от програмата с получения "ефект", но горе-долу мисля че разбрах за какво говориш.
Провери дали един сегмент/кадър от лентата с иконите е 32 пиксела висок. Имам чувството че са по-малки на височина и от там става изместване на кадрите. Отделно в spr файла към съответния kml файл трябва да обърнеш внимание дали са дефинирани 32 ленти (пиксела) за височина на кадъра (Stripes = 32).
Или за да обобщим Stripes = ХХ от spr файла, трябва да е точно толкова колкото е височината на един кадър (в пиксели) в лентата с иконките.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 02 Мар 2010, 16:32 
Новобранец

Eто тук можете да намерите EU Poi за цяла Европа!!!
Изтегляте и трите файла и тогава ги разархивирате. Паролата: PPCWAREZ.ORG (с главни букви!!)

Only POIs:
http://rapidshare.com/files/279208211/8 ... .part1.rar
http://rapidshare.com/files/279213247/8 ... .part2.rar
http://rapidshare.com/files/279218757/8 ... .part3.rar

Това намерих ако някъде го има вече, моля да ме извините. Айде със здраве!! :D

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 443 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]