Дата и час: 10 Сеп 2010, 23:40

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 728 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 49  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: PNA/PND - инсталиране, отключване и т.н.
МнениеПубликувано на: 19 Юли 2008, 12:24 
Потребител

Така като гледам, повечето китайски PNA базирани на WIN CE правят-струват и отиват в \\sdcard\mobilenavigator\ и от там стартират Mobilenavigator.exe (някакъв навигационен software)..... и хората когато искат да го сменят с друг software преименуват главната директория на другия software на mobilenavigator преименуват и .exe-то на mobilenavigator.exe и така подкарват да речем IGO 6/8. Това се оказва "най-безопасния" начин да се подкара програма на PNA (стига програмата да е писана и да работи с PNA). Тоест, за да пуснеш "своя" програма трябва да направиш структурата на директориите на SD картата такава каквато е била на оргиналната PNA SD карта.
От друга страна, ако на PNA по някакъв начин се стартира \\windows\explorer.exe на екрана ще се появи desktop-а на WIN CE. Тоест отключен PNA..... и вече от там се стартира каквото и откъдето си искаш. И сега следва моя въпрос:
Има ли или ако няма някой може ли да напише програмка с име да речем "mobilenavigator.exe" която като се стартира да стартира \\windows\explorer.exe? Идеята е БЕЗ ДА СЕ ЧОВЪРКА ИЗ РЕГИСТРИТЕ да пъхнеш в PNA SD карта с тази програмка (със съответното име и в съответната директория) и така да се отлючи desktop-а.
Някакви идеи? milstan?

Последна промяна kokopipi на 24 Окт 2008, 21:36, променена общо 2 пъти

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Юли 2008, 13:32 
Global moderator
Аватар

Идеи много. Това се прави със скрипт. По-лесния начин е ако китайскита навигация стартира с път описан във файл shel.ini и там може да зададеш пътя до експлорера. Но в твоя случай просто взимаш explorer.exe за PNA и го слагаш в твоята директория като го преименуваш на mobilenavigator.exe.

В момента "най-интелигентния" начин е с допълнително меню , което се отваря при натискане на бутона Navigation. В него можеш да слагаш всякакъв софтуер - игри , навигации и др.
Мисля че в съседна тема бях дал линк за такъв който го направих точно за такива уреди без файл shell.ini. Ще го потърся и ще дам връзка към него.
П.П.
http://forum.pocketbulgaria.com/viewtop ... 242#123242
Пробвай дали ще тръгне. Ако има проблем може да се наложи да се настрои за твоя уред във файла addons.txt.
Имам я същата версия малко по-шлифована (изчистена от излишни файлчета) , но сега няма как да я кача.

Последна промяна milstan на 19 Юли 2008, 14:32, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Юли 2008, 13:51 
VIP
Аватар

http://www.4shared.com/file/55782561/eb ... gator.html

Ето едно ЕХЕ, което стартира explorer.exe.
Може да иска NetCF или някакви такива библиотеки, които не знам дали на WinCE работят.

Ако не стартира нищо, пробвай да преместиш EXPLORER.EXE в директорията на това ЕХЕ, което ти пращам. Ако тогава стане - кажи, да оправя пътя, че сега съм го задал без път, а само името на ЕХЕ-то (това работи на РРС - пробвано!).

Вероятно има доста по-елегантни начини, както Milstan казва. Аз нямам РNA, но ако това ЕХЕ-работи, значи мога да драсна някоя програмка при нужда.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Юли 2008, 14:49 
Потребител

Благодаря и на двама ви за отговора. В момента аз също нямам ПНА (но се пече работата). Просто зададох този въпрос за да се достигне до универсално разрешение на проблема (не само за навигационен software)...иначе за навигация това с подменюто на Navigation е наистина най-хитрото.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Юли 2008, 15:31 
VIP
Аватар

Абе най-добре да може се флашват PNA-тата с нормални WinMobile прошивки... ама тоя филм още не са ни го прожектирали от Майкрософт.

Иначе, моного бих се радвал да разбера, дали ЕХЕ-то което качих се стартира без да дава грешка. Това ще значи, че Вasic4РРС прави ЕХЕ-та за WinCЕ, които работят.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Юли 2008, 15:48 
Потребител

ynopum написа:
Абе най-добре да може се флашват PNA-тата с нормални WinMobile прошивки... ама тоя филм още не са ни го прожектирали от Майкрософт.

Иначе, моного бих се радвал да разбера, дали ЕХЕ-то което качих се стартира без да дава грешка. Това ще значи, че Вasic4РРС прави ЕХЕ-та за WinCЕ, които работят.

Като пристигне моето ПНА ще пробвам. А дотогава ако на milstan му се занимава и той може да пробва. Аз веднъж борих едно ПНА да му изкопирам explorer.exe от windows директорията (че да го сложа на SD картата като mobilenavigator.exe) но не успях да го изкопирам през ActiveSync.
milstan, имаш ли explorer.exe от PNA?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Юли 2008, 16:24 
Global moderator
Аватар

Експлорера на упориm работи! Пращам ти и моя. В архива съм сложил и TotalComander за WinCE.
http://www.bgshare.com/346541/explorer.rar

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Юли 2008, 16:48 
VIP
Аватар

milstan написа:
Експлорера на упориm работи!

No comment! (except "Alleluiah" for Вasic4PPC).

Явно е време да си купя един Magellan Triton, който е с WinCE5, и аз да почна да си играя с подкарване и писане на програмки.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Юли 2008, 17:59 
Потребител

milstan написа:
Експлорера на упориm работи! Пращам ти и моя. В архива съм сложил и TotalComander за WinCE.
http://www.bgshare.com/346541/explorer.rar

Oooops.....ама аз съм в Малта и не мога да тегля от bgshare

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2008, 16:59 
VIP
Аватар

http://www.4shared.com/file/55902284/a1 ... ATOR2.html

Това е "подобрена версия" на програмката, която стартира друга програмка. (ми, тъпо, ама това прави).

Съответно трябва при MOBILENAVIGATOR.EXE да има файл с име MOBILENAVIGATOR.TXT, в който на един ред да е написан пътят и ЕХЕ-то, което ще се стартира.

Ако има някакви неправилни пътища, или липсва файл - програмката ще си каже. Общо взето опит за гъвкавост.

Нещо не го обясних ясно.
С две думи при стартиране на MOBILENAVIGATOR.EXE се стартира файла записан в MOBILENAVIGATOR.TXT, например:
\Windows\explorer.exe

Последна промяна ynopum на 20 Юли 2008, 17:31, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2008, 17:19 
Потребител

мда-а-а-а... добре замислено....и универсално. А този компилатор който споменаваш basic4ppc как се казва точно? На коя фирма е?Безплатен ли е?Линк?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2008, 17:35 
VIP
Аватар

kokopipi написа:
мда-а-а-а... добре замислено....и универсално. А този компилатор който споменаваш basic4ppc как се казва точно? На коя фирма е?Безплатен ли е?Линк?

Пусни едно търсене в 4pda или PPCwarez - там го има.

Абе нещо се оказа, че ако не се напише пълния път до ЕХЕ-то не ще да се стартира. Странно, ама то не пречи да се пише пълен път - за по-сигурно кое точно се е стартирало.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2008, 00:51 
Новобранец

Здтравейте,
аз пробвах вариянта с Mobilenavigator2.exe където гледа в txt файла пътя който да стартира. Всичко много добре пускам си ASUS R300 слагам си тази програмва във пътя на фабрично сложения му софтуев Flashcard\Navi\Navigation.exe и на SD картата слагам IGO8. Като пусна моето PNA с фабричното му начално меню и натисна бутона за навигация ми стартира правилно софтуера но след като излезна от него и пак се опитам да влезна няма никаква рекация. Като натиска копчето за стендбай я казва, че ще изключи всичко приложения, давам YES и си остава включено.

Слъжайно да знаете как мога да го оправя. Понеже искам да си ползвам менюто на ASUS но с по-новия софтуер.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2008, 06:28 
VIP
Аватар

Това не е от "моята програмка". Тя просто стартира някакво ЕХЕ и спира (разтоварва се от паметта, въобще не продължава да работи).

Явно не е това интелигентния начин. А и аз правя нещо "на сляпо" - нямам PNA-машинка. По-добре потърси по форумите някакво специално решение за твоя модел - едва ли си първия който се бори с него - може някой да е направил нещо и да го е публикувал някъде.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2008, 07:53 
Потребител

gipson написа:
Здтравейте,
аз пробвах вариянта с Mobilenavigator2.exe където гледа в txt файла пътя който да стартира. Всичко много добре пускам си ASUS R300 слагам си тази програмва във пътя на фабрично сложения му софтуев Flashcard\Navi\Navigation.exe и на SD картата слагам IGO8. Като пусна моето PNA с фабричното му начално меню и натисна бутона за навигация ми стартира правилно софтуера но след като излезна от него и пак се опитам да влезна няма никаква рекация. Като натиска копчето за стендбай я казва, че ще изключи всичко приложения, давам YES и си остава включено.

Слъжайно да знаете как мога да го оправя. Понеже искам да си ползвам менюто на ASUS но с по-новия софтуер.

Защо просто не преименуваш фолдера IGO8 --> Navi и .exe-то IGO8.exe --> Navigation.exe.
В тази тема говорим не как да заместим една навигационна програма с друга, а как да влезем в desktop-a на WIN CE PNA устройствата.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 728 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 49  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]