Дата и час: 26 Юли 2017, 03:34

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 49 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: pomosht
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2015, 20:53 
Offline
Потребител

Регистриран на: 22 Авг 2009, 18:46
Мнения: 13
тъй тъй Добри аз това и направих само че 2 гига и на полувин европа,
но като го загася винаги почва наново с настройките
може би боотлаудера.... но пишеш че е рискова работа но ако няяма друг начин да я подхващам а


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: pomosht
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2015, 23:54 
Offline
Moderator
Аватар

Регистриран на: 26 Ное 2008, 17:13
Мнения: 1339
100 процента не мога да ти гарантирам , но боотлоадера който имаш е от времето на Бай Тошо .....

ако искаш преди да смениш боотлоадера пробвай с другите бакъпи >>>
този viewtopic.php?f=52&t=50598&p=313856#p313856
или този viewtopic.php?f=52&t=50598&p=313856#p313861

така че или опитваш или оставаш където си....

поздрави.

_________________
-Изображение-


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: pomosht
МнениеПубликувано на: 24 Апр 2015, 21:13 
Offline
Потребител

Регистриран на: 22 Авг 2009, 18:46
Мнения: 13
пркобвах и двата бакъпи и все тая, но открих твоя съвет за clear_flash исега всичко е ок
покорно и дълбоко благодаея

по натам ще действам с боотлаудера още повече че не ми е съвсем ясно....
Зареждаш батерията на максимум , копираш файла system при другите от навкора , изключваш уреда безопасно и чакаш търпеливо да се зареди новия BOOT, като по никакъв начин не прекъсваш процеса.
в смисъл изключвам и после предполагам включвам.
и може ли да си стои на зарядното
а като моя няма вътрешна памет какъв е риска ... ако нещо се прецака нали си имам бекъп


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: pomosht
МнениеПубликувано на: 24 Апр 2015, 23:15 
Offline
Moderator
Аватар

Регистриран на: 26 Ное 2008, 17:13
Мнения: 1339
iltevs написа:
в смисъл изключвам и после предполагам включвам.

да така е , без да включиш апарата няма как да стане :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

iltevs написа:
и може ли да си стои на зарядното

може , проблема е да не остане без батерия и да прекъсне процеса....

iltevs написа:
а като моя няма вътрешна памет какъв е риска ... ако нещо се прецака нали си имам бекъп

боотлоадера е като биоса на един компютър,
риска е при самото му зареждане, боотлоадера се зарежда в специален чип, а не на вътрешна или сд карта памет и ако го прекъснеш апарата няма и да запали дори.

поздрави

_________________
-Изображение-


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: pomosht
МнениеПубликувано на: 24 Апр 2015, 23:58 
Offline
Потребител

Регистриран на: 22 Авг 2009, 18:46
Мнения: 13
батерията изкарва околo час навигация без зарядно
дали е читава


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: pomosht
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2015, 17:51 
Offline
Moderator
Аватар

Регистриран на: 26 Ное 2008, 17:13
Мнения: 1339
Много даже , :mrgreen: като се има предвид на колко годинки е моделчето на този томтом ..... :fly:

поздрави. :drink:

_________________
-Изображение-


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: pomosht
МнениеПубликувано на: 02 Май 2015, 16:24 
Offline
Потребител

Регистриран на: 16 Яну 2010, 11:13
Мнения: 20
Привет добри от доста време не съм влизал то и нямаше нужда та да си минем на въпроса всичко със стария том том си е ок но скоро ми попадна един друг тт го 500 има място за СД карта но нищо друго и се опитвам да го подкарам но не знам от къде да почна понеже не мога да го свържа към тт хоме ако имаш някъкъв съвет ще съм благодарен .поздрави


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: pomosht
МнениеПубликувано на: 02 Май 2015, 18:09 
Offline
Moderator
Аватар

Регистриран на: 26 Ное 2008, 17:13
Мнения: 1339
Колега djumitraki, не си нов във форума, :boi: и сигурно знаеш че не съм гадател, :mrgreen: трябва ми точния модел на този томтом за да видя за какво става на въпрос.... :amin:
viewtopic.php?f=52&t=50598#p306401

макар че си мисля че този томтом е от новите и работи само с програмата MyDrive , :brick: което иска да каже че всичко което може да се направи по този томтом е това което предложи програмата....

но да не приказваме празни приказки , чакам данните за моделчето... :fly:

поздрави. :drink:

_________________
-Изображение-


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: pomosht
МнениеПубликувано на: 03 Май 2015, 18:30 
Offline
Потребител

Регистриран на: 16 Яну 2010, 11:13
Мнения: 20
привет колега Добри прав си че не съм нов но както казах вече съм позабравил доста неща за което се извинявам модела е ГО 500 (4Д00.500) но както писах в предния пост има само слот за карта и не мога нито да го свържа към ТТХ нито да измъкна някаква информация от него за да мога да почна от някъде . Поздрави


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: pomosht
МнениеПубликувано на: 03 Май 2015, 19:36 
Offline
Потребител

Регистриран на: 22 Ное 2008, 21:32
Мнения: 501
Местоположение: Полски Тръмбеш
Колегата горе писа за програмата MyDrive.
С нея вижда ли се?
http://download.tomtom.com/open/manuals ... t-Nav4.htm
От тук стигнах до горния линк.
Следователно, ако не е закупен с лиценз за доживотно обновяване, то закупувате наново картите.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: pomosht
МнениеПубликувано на: 03 Май 2015, 22:24 
Offline
Moderator
Аватар

Регистриран на: 26 Ное 2008, 17:13
Мнения: 1339
djumitraki, ако ти не си помогнеш аз няма как да ти помогна , то няма как да стане , попитах те нещо и ти ми даваш една десета от информацията която ти искам.... не ми върши това че има слот за сд или няма....
дай ми първите два символа на серийния номер на този томтом ако обичаш.....

както казва колегата mironski можеш да провериш дали томтома работи със програмата MyDrive АКО Е ТАКА то неговия отговор е верен.....

поздрави.

_________________
-Изображение-


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: pomosht
МнениеПубликувано на: 03 Май 2015, 23:42 
Offline
Потребител

Регистриран на: 16 Яну 2010, 11:13
Мнения: 20
привет добри прав си мойе би трябва да ти дам пове4е инфо но просто няма от къде да го измъкна пробвах с Mydrive и с TThome но не ще да се свърже и толкоз поствам и серийният номер : M3xxxxxxx6 но до колкото си спомням трябваше да мога да измъкна пове4е инфо но просто не става . поздрави


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: pomosht
МнениеПубликувано на: 03 Май 2015, 23:57 
Offline
Moderator
Аватар

Регистриран на: 26 Ное 2008, 17:13
Мнения: 1339
M3 , те те това е напълно достатъчно колега , томтома е GO 500 (2005) и работи с програмата (TomTom HOME)
тоест ето този>

Изображение


които работи само със СД карта и няма вътрешна памет.

модела е много стар и отдавна не съм виждал нито пипал такъв скоро ,понеже не знаем какъв боотлоадер има ти предлагам да вземеш една СД карта не по голяма от 2ГБ и да пробваш някои от тези бакъпи>

viewtopic.php?f=52&t=50598&start=15#p313004
viewtopic.php?f=52&t=50598&start=15#p313856
viewtopic.php?f=52&t=50598&start=15#p313861
viewtopic.php?f=52&t=50598&start=15#p314462

поздрави

_________________
-Изображение-


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: pomosht
МнениеПубликувано на: 05 Май 2015, 12:12 
Offline
Потребител

Регистриран на: 16 Яну 2010, 11:13
Мнения: 20
привет добри открих къде е проблема предишният ми апарат беше тт оне но след 2009 а сегашните са около 2006 и за това не приемат карти по големи от 2 ГБ само дето си губих времето а и твоето . поздрави


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: pomosht
МнениеПубликувано на: 05 Май 2015, 22:57 
Offline
Moderator
Аватар

Регистриран на: 26 Ное 2008, 17:13
Мнения: 1339
djumitraki, Или малко помниш или малко четеш колега.... :boi:

в моите съвети е описано как се прави за да можеш да използваш СД карти по големи от 2 ГБ.... :brick:

ЧЕТИ БЕ КОЛЕГА , ЧЕТИ.... :mrgreen:

поздрави. :drink:

_________________
-Изображение-


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 49 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron