Дата и час: 17 Яну 2018, 07:56

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 157 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: TomTom Go 730
МнениеПубликувано на: 13 Юли 2013, 10:33 
Offline
Новобранец

Регистриран на: 04 Юли 2013, 20:23
Мнения: 6
Да ясно забравих да пачна ttsystem :) Днес поръчах тази карта http://www.emag.bg/karta-pamet-samsung- ... 22-product понеделник ще ми я доставят. Дано да тръгне :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: TomTom Go 730
МнениеПубликувано на: 13 Юли 2013, 11:32 
Offline
Moderator
Аватар

Регистриран на: 26 Ное 2008, 17:13
Мнения: 1395
ОК късмет.

поздрави

_________________
-Изображение-


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: TomTom Go 730
МнениеПубликувано на: 13 Юли 2013, 21:22 
Offline
Новобранец

Регистриран на: 25 Фев 2013, 03:57
Мнения: 1
Благодаря на модератора на темата и на момчетата .......... темата с малко допълнително четене свърши идеална работа!

П.С. Някои има ли идея дали Go 730 може да има рестрикций и за ADR?


Поздрави!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: TomTom Go 730
МнениеПубликувано на: 15 Юли 2013, 16:21 
Offline
Moderator
Аватар

Регистриран на: 26 Ное 2008, 17:13
Мнения: 1395
До колкото съм запознат рестрикцийте зависи от картата която се използва не от апарата.
не знам какво точно е ADR ,но предполагам че е Опасни и малотрайни товари за които неща незнам дали няма да ги има в навкора за камиони ,така наречения ТРУК.

поздрави.

_________________
-Изображение-


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: TomTom Go 730
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2013, 06:24 
Offline
Потребител

Регистриран на: 01 Май 2013, 02:38
Мнения: 26
Device: GO730,GO950
Device OS: 8.398,9.510
Накратко - ADR ("ADR" означава Европейската спогодба за международен превоз на опасни товари по шосе, сключена в Женева на 30 септември 1957 г.) установява,че всяка държава да може да налага ограничения по отношение на движението на превозни средства, превозващи опасни товари.Тези правомощия са възложени на Министерсвото на вътрешните работи и на автономните области на които са прехвърлени.
Годишно всеки компетентен орган публикува ограничениятя за своята територия,така ,че те могат да варират в зависимост от пътищата по които ще трябва да става движението.Тези правила освен специфичните ограничения за транспорта на опасни товари,вкючват други ограничения които също трябва да бъдат взети в предвид при превоз на опасни товари,например:

Ограничения за транспорт на стоки като общо,които основно се отнасят относно теглото на превозното средство,натоварване на ос, височина широчина дължина...
Ограничения за специалния транспорт...

До колкото знам опцията ограниченията за опасни товари я има в PRO 5150 TRUCK LIVE.
В картите Трук с навкор 8.398 и 9.700/701 за GO730 ограниченията са само относно - обща дължина,височина,ширина,максимално тегло,и натоварване на ос

Превоза на опасни товари става по предварително определен маршрут, изготвен съгласно ограниченията за териториите през които трябва да се извърши превоза.

Поздрави!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: TomTom Go 730
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2013, 12:06 
Offline
Moderator
Аватар

Регистриран на: 26 Ное 2008, 17:13
Мнения: 1395
ovicon по силно може да се каже но по ясно не.

:bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:

поздрави

_________________
-Изображение-


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: TomTom Go 730
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2013, 17:36 
Offline
Новобранец

Регистриран на: 25 Май 2012, 10:54
Мнения: 4
Здравей Добри,

Имам 2 GPS-a tomtom (GO 720 и GO 730). Успешно активирах карта Europe_TRUCK_910_4958, като използвам Navcore 9.701. Само че имам проблем - опитах да пачна файла ttsystem чрез програмката yDGpatch, но ми дава ето тази грешка:

Error - ex01
Unable to complete procedure.

Също така ето този линк не работи:

"след това заменяте файла ttsystem с този

Код за потвърждение:
http://bitshare.com/?f=hme6yl2p"

Исках и да те попитам нещо друго - изчетох какво ли не за поставянето на файла system от Bootloader-а. Аз имам този, за който съветваш че е добре да се сложи. А именно - 5.5022. Аз обнових и двете устройства и сега ми пише следното в ttgo.bif:

BootLoaderVersion=55120
ApplicationVersionVersionNumber=9510

Необходимо ли е да сменя bootloader-а и къде се копираше файла - в SD картата или в паметта на устройството

Предварително благодаря


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: TomTom Go 730
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2013, 16:39 
Offline
Moderator
Аватар

Регистриран на: 26 Ное 2008, 17:13
Мнения: 1395
Ще се опитам да възстановя каквото мога но ми дайте малко време ако обичате.

поздрави.

_________________
-Изображение-


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: TomTom Go 730
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2015, 02:14 
Offline
Потребител

Регистриран на: 13 Апр 2010, 18:25
Мнения: 21
Здравейте понеже се зачетох из форума и попаднах на тази тема тук, мисля че ще е най-удачно да "пусна" коментар по проблема си и решаването му до тук...
Принципно до сега си четях внимателно написаното от по-знаещите и следвайки съветите им се получаваше това което се целеше на която и да е тема по който и да е проблем...и се радвам, че имаме форума за да решаваме и развиваме проблемите с които малко или много някой от нас се сблъскват, кой от нужда кой от хоби (аз от второто, а в случая изглежда поради нуждата на приятел ще си имам опитно свинче за да се забавлявам с опитите си)....
приятел ми подаде следното устройство:
[TomTomGo]
DeviceName=TomTom GO 930
DeviceVersionHW=GO 930
DeviceSerialNumber=
DeviceUniqueID=
RamDiskVersion=20090427
BootLoaderVersion=55120
LinuxVersion=310360
ApplicationVersionVersionNumber=8350
ApplicationVersion=9980
UserLanguage=English UK

Бак-ъп му направих след ъпдейта с Хоум... (май беше грешка и трябваше да е както си беше предоставено)
и тогава то се появи със следните параметри:
[TomTomGo]
DeviceName=TomTom GO 930
DeviceVersionHW=GO 930
DeviceSerialNumber=
DeviceUniqueID=
RamDiskVersion=20130404
BootLoaderVersion=10012
LinuxVersion=1000
ApplicationVersionVersionNumber=9510
ApplicationVersion=1234792.1
UserLanguage=English UK

Разбира се идеята на собственика бе да се осъвремени....понеже и нямаше и меню на английски(изглежда че ttgo.bif дори и на първия по-горен цитат е бил малко след като го почнах тъй като потребителския език беше на някакъв фламандски). Та на ред с това и да се опита да се подкара за навигиране на камионче. Интересно в устройството-слота му-нямаше карта памет. Взех веднага една моя и реших да го пробвам следвайки стъпки и съвети от тук засегнатите теми...
Като за начало дръпнах някоя малка но нова карта която щеше да е от полза за тестване - 4-те части на Eastern_Europe_955_6801 бяха разумен избор. До като ги свалях не намерих meta за тях и се надявах да открия и в интерес на истината открих от другаде, тук линка не работеше.
След което 1-вия начин от съветите на Добри за подкарване на SD карта бе доста успешен и практичен...а именно копирайки съдържанието на устройството на 4GB SD карта (без папката със настоящата GPS карта) на картата памет сложих тази новата-изтеглената....ttsystem бе подменен от любезно приложения архив...и активацията на картата след няколко неуспешни опита (незнайно заради какво изписваше ми постоянно тази грешка когато няма кода на картата в мета файла а след внимателно преглеждане на същия в дата папката на активатора го имаше) в крайна сметка се активира....лекуването го намирам в това, че извадих и пак поставих SD картата в четеца на компютъра след копирането на Eastern_Europe_955_6801 папката която и преименувах само на Eastern_Europe. (моля коментирайте този казус) Интересното беше, че самата карта памет при повторното и пъхане в четеца, компа я разпозна почти като GPS устройство (то е и само по себе си обяснимо) задейства си даже автоматично хоума, както когато закачиш с кабел самия TomTom. самата карта памет дори се инициализира с иконата на TomTom и т. н. ..... активирането и се получи в крайна сметка.....можеше да се превключва спокойно из между Western_and_Central_Europe на паметта на устройството и Eastern_Europe на картата памет. Понеже разполагах и с по-голяма карта памет реших да оттренирам пак процеса като го приложа на по-голяма 8 GB microSD и тогава "греда" - грешка в четенето на символите на SD картата. такова съобщение се получи при опита за активацията на Eastern_Europe - което ме накара да си мисля, че май максимума на външната памет е 4GB. (моля коментирайте този казус). Но понеже имам няколко възможности да включа няколко носителя на памет ме просветли идеята да прехвърля вече активираната "сборка" на 4Gb-вата карта на 8GB след форматирането и за да залича онези неуспешни опити. и така 8GB-вата карта колкото и да я изваждам или слагам отново в четеца не се разпознаваше като TomTom устройство което беше характерно за 4Gb-вата а само като карта памет с файлове. Но по-важното беше, че слагайки я 8Gb-вата на устройството TomTom-a си разпознаваше всичко и картата на нея си тръгваше. Тук реших да го "поразходя" TomTom-a слушайки напътствията/гласа на Анелия пак открит някъде тук. Държеше се нормално и работеше добре. Сега вече дойде ред на подкарването на "камионската" част.... зачетох се пак подробно за да се запозная с предстоящото и реших да набавя необходимите ми за това файлове и материали преди да започна.
Подсигурих т.нар навкор TRUCK - 9.702.go_work-CAB-navcore-GO-WORK и някъде попаднах и на C.9.7S.o2Trck - мисля пак от коментарите на Dobry беше....но на този втория не успях да намеря паролата на RAR-a (моля за помощ Добри ако се сеща). Другото което ми беше необходимо беше специфичния актоватор на TRUCK картата и ето пак отново проблем - посочения тук вече е свален и не съществува...мислих си, че е временно явление понеже това се случваше и с линка за мета файла но вече 2-ри ден не работи линка за Activador de TODO. Казвам го за да известя...иначе го намерих от други сайтове/форуми; от споделените файлове на гугълдрайва на Orni и дропбокса на Anto002 (не знам дали е разрешено и уместно да посоча тези адреси и линкове за да са в помощ на всички ни) но все пак надявам се да сработят - има и видео на същите демонстрирайки точно същото което Добри е описал ето тук: viewtopic.php?f=52&t=50598&p=302483#p302483
От предоставените линкове за карти намерих най-новия възможен линк за TRUCK карта - Europe_TRUCK_950_6551, а и има за него кодове в мета файла също. Но с тези 26 парчета през linkcrypt-a а и чакането поне на час два, че може би и повече между всяка свалена част ми се стори доста дълга и бавна процедура. На помощ се появиха "братушките" с торент по техните сайтове. Който всъщност сега чакам да се до изтегли след час и малко(ако скоростта се запази) и точно това бе и причината да споделя за напредъка си с надеждата да бъда вежливо напътстван и коригиран от по-знаещите ако е необходимо.
Може би бях малко отегчителен и доста "Разводнен" в подробности но по този начин надявам се съм бил достатъчно ясен и изчерпателен за да избегнем ненужни "престрелки с въпроси-отговори"....
Благодаря предварително на отзовалите се...


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: TomTom Go 730
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2015, 04:00 
Offline
Потребител

Регистриран на: 13 Апр 2010, 18:25
Мнения: 21
Europe_TRUCK_950_6551 се активира и запали от ряз с посочения навкор TRUCK - 9.702.go_work-CAB-navcore-GO-WORK
В случая въпроса ми е следния - понеже на паметта на устройството оставих Eastern_Europe и Western_and_Central_Europe а на 8GB microCD остана Europe_TRUCK, която е само 2,8GB, мога ли да сложа още нещо друго като карти и какви в оставащите 2/3 на картата памет


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: TomTom Go 730
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2015, 14:43 
Offline
Moderator
Аватар

Регистриран на: 26 Ное 2008, 17:13
Мнения: 1395
milen_style написа:
лекуването го намирам в това, че извадих и пак поставих SD картата в четеца на компютъра след копирането на Eastern_Europe_955_6801 папката която и преименувах само на Eastern_Europe. (моля коментирайте този казус)


тука можеш да обясниш малко по подробно,(ако може снимка на грешката) каква точно грешка ти дава и след като си сменил името на папката е станало....

milen_style написа:
8 GB microSD и тогава "греда" - грешка в четенето на символите на SD картата. такова съобщение се получи при опита за активацията на Eastern_Europe - което ме накара да си мисля, че май максимума на външната памет е 4GB. (моля коментирайте този казус)


някой път активатора се бърка и дава грешки, но в крайна сметка ограничението на каква памет карта ще сложиш на томтома е само от боотлодаера които има инсталиран, в момента със твоя поддържа до 32 ГБ.

milen_style написа:
и някъде попаднах и на C.9.7S.o2Trck - мисля пак от коментарите на Dobry беше....но на този втория не успях да намеря паролата на RAR-a (моля за помощ Добри ако се сеща)


тук отговора е както на следващия ти въпрос, посочи къде е точно за да видим, но по принцип ако има парола тя да е писана в самия пост.

milen_style написа:
но вече 2-ри ден не работи линка за Activador de TODO. Казвам го за да известя...


Колгато се съобщава за не работещ линк , се слага поста от където е линка и самия линк, за може да се оправи. така че ако обичаш посочи къде е точно, нали не си мислиш че аз знам наизуст всичко къде е...

milen_style написа:
Може би бях малко отегчителен и доста "Разводнен" в подробности


Колега , аз прочетох романа ти но ти гарантирам че 90% от колегите не са го направили само от вида на поста ти, толкова много изписано, (добре обяснено) няма как да се спрат да го прочетат и следователно няма как да ти се помогне. за напред бъди по кратък.

milen_style написа:
В случая въпроса ми е следния - понеже на паметта на устройството оставих Eastern_Europe и Western_and_Central_Europe а на 8GB microCD остана Europe_TRUCK, която е само 2,8GB, мога ли да сложа още нещо друго като карти и какви в оставащите 2/3 на картата памет


Може да сложиш толкова карти колкото свободна памет имаш ....

_________________
-Изображение-


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: TomTom Go 730
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2015, 10:15 
Offline
Потребител

Регистриран на: 25 Фев 2007, 13:15
Мнения: 1205
колега,

да се вникне във всичко в т.ч. и защо си се сблъскал с някоя "греда" и после все пак е тръгнало - е добре и полезно, защото се трупа опит. но не винаги е възможно.
аз разбирам, че си се сблъскал с разлчини грешки, с които си се справил. това е най-важното.

няколко общи коментара от мене
- не се радвай че се стартира ТТ Хоум. Той може да развали лекуванията. по принцип, какво става и как се държи външната сд карта е без значение. работиш си докато си нагласиш сборката и картите и после я вкарваш вътре в ТомТом-а. Това е релевантното. Ако там тръгне - всичко е ОК. Ако не тръгне - мислиш. Защо не си могъл да повториш операцията по активирането с 8Гб? Ами кой знае ! Но виж следващото.
- по принцип аз не обичам да работя с автоматизирани активатори - от тези, които си ползвал - при които всчко слагаш на картата и чакаш той да намери каквото му трябва и да го оправи. Работя си с един стар "досовски" активатор, където му подавам само елементите , които му трябват т.е. метата, в неговата си директория и той ми генерира meta.dct и толкоз. И нещата са ясни.

но важното е , че си се справил.

с


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: TomTom Go 730
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2016, 12:52 
Offline
Потребител

Регистриран на: 12 Сеп 2011, 16:50
Мнения: 74
Добро утро колеги... ще може ли да ме насочите към последната карта TRUCK !...
Ако може също да ми помогнете с другич проблем които имам .... та тои е че не ми показша камерите за скорост а ми е много важно... !
Благодарим...


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: TomTom Go 730
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2016, 23:12 
Offline
Moderator
Аватар

Регистриран на: 26 Ное 2008, 17:13
Мнения: 1395
DonTogopoB, колега, не си нов, знаеш къде са картите и как се прави.... моите съвети....

а за темата на радарите кажи къде и как ги слагаш и активираш за да видим къде ти е грешката....
уточни и какви радари ползваш, оригиналните на томтом или други, ако са други от къде и защо....

поздрави

_________________
-Изображение-


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: TomTom Go 730
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2016, 15:36 
Offline
Потребител

Регистриран на: 12 Сеп 2011, 16:50
Мнения: 74
колега.. не намирам картите...
колкото до камерите ниамам никакви изобщо апарата не сигнализира за наличието им


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 157 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на: