Виж темите без отговор | Виж активните теми
| Автор |
Съобщение |
|
lynx76
|
Заглавие: Публикувано на: 10 Мар 2009, 00:53 |
|
 |
| Потребител |
|
bobby2005 написа: Колеги, някой засичал ли е колко време долу-горе се бави дадена корекция направена от вас, преди да се появи като update. Ако има някой колега от Варна, може ли да провери дали са update-нати корекции по улиците Битоля, Бенковска и перпендикулярните и, Брегалница, Братя Бъгстоун - всички трябва да са направени еднопосочни. Оправил съм и ограничението на скоростта на бул Левски - от 50 на 60. Искам да разбера дали ги има и дали си струва да продължавам, че има още бая неща набелязани 
При мен твоите корекции на Брегалница, Битоля и Бъкстоун се появиха ден или два след поста ти в който каза за тях... за Бенковски не мога да кажа, тъй като и аз правих корекции там...появиха се след ден или два. Аз направих някои корекции за Дрин (от Тракия към Пирин), на ул. Македония, цар Асен, Братя Миладинови, Марин Дринов и Братя Шкорпил. ул. Шипка беше затворена според картата, ако е успешна корекцията ми би трябвало сега да е отворена...
Почти всеки ден получавам корекции така, че според мен си струва
attempt, корекциите, които правиш не се ъплоудват автоматично, а трябва първо да затвориш ТТHome и следващия път като го пуснеш в началото те пита за update-и и оттам трябва да потвърдиш за да се ъплоуднат корекциите ти (най-долу трябва да има отметка срещу Share your map corrections...така се прави независимо дали има корекции за получаване или просто искаш да качиш твоите.
|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
Rumen
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Мар 2009, 13:32 |
|
 |
| Потребител |
|
на някой появи ли се корекцията на ул."Александровска" в Бургас? при мен на Eastern_Europe_825.2159 още я няма, може би е отпаднала по трасето при прехвърлянето от карта в карта 
|
|
|
 |
|
lynx76
|
Заглавие: Публикувано на: 13 Мар 2009, 03:06 |
|
 |
| Потребител |
|
Rumen написа: на някой появи ли се корекцията на ул."Александровска" в Бургас? при мен на Eastern_Europe_825.2159 още я няма, може би е отпаднала по трасето при прехвърлянето от карта в карта 
На ЕЕ 815.2023 корекцията на Александровска я има от доста време...
Коя версия на ТТHome ползваш? На мен 2.5 ми даваше малко корекции, всичко се оправи с 2.3 от шапката и като минах на ЕЕ 815.2023
До момента ми излиза Your map is up to date "20490 МapShare map corrections in use" ...
|
|
|
 |
|
milstan
|
Заглавие: Публикувано на: 13 Мар 2009, 09:55 |
|
 |
| Global moderator |
 |
|
Преди няколко дни се ъпдейтва и единствената корекция е това:

|
|
|
 |
|
lynx76
|
Заглавие: Публикувано на: 13 Мар 2009, 10:54 |
|
 |
| Потребител |
|
Странно, при мен има корекции всеки ден - днес още 5:
"20495 MapShare map corrections in use"
milstan, това е горната част на улицата и при мен е така но по-надолу е затворена..не съм от Бургас и не знам дали и двете трябва да са затворени.

|
|
|
 |
|
bobby2005
|
Заглавие: Публикувано на: 14 Мар 2009, 17:32 |
|
 |
| Global moderator |
 |
|
Днес се поразчетох в сайта на ТомТом за update-тването на картите и понаучих някой неща, които аз лично не знаех.
1.Например upload на корекции по карти се приемат само една година от датата на публикуване на дадената версия. След това още изветсно време се поддържа download на тези корекции, но нови не могат да се правят.
2. В новата версия на дадена карта се прехвърлят само корекциите одобрени от ТомТом - тоест Strict level. Това напрактика означава, че в новите версии на картите е възможно да липсват повечето корекции.
3. Би трябвало всички upload-нати корекции да са налични за сваляне още на следващия ден след upload-a. - Това обаче на практика май не е така.
Остават въпросите - как се определя кои корекции да преминат в Strict level? Дали за да се пусне дадена корекция, то тя трябва да е направена от повече на брой потребители - и ако да - колко е минимума за Low Level? Дали се следят постъпили корекции за едно и също нещо в повече от една версия на картите - например аз правя корекция на ул.Битоля във Варна в карта 815.2023, а друг прави същата в 825.2159 - дали това се брои за две еднакви корекции или са си по една за всяка карта. Дали направена корекция примерно в карта ЕЕ 815.2023 се показва и примерно в карта WCE 815.2023
За всичко това се опитах да пиша на ТомТом , но за съжаление са си сложили автоматични отговори и явно няма да получа задоволително обяснение.
Остава да гадаем и да продължим да опитваме
Едно е сигурно - колкото повече хора рапортуват за едни и същи корекции, толкова шанса тези корекции да се включат в mapshare и да се прехвърлят в следващите версии е по-голям 
|
|
|
 |
|
sarnaudkin
|
Заглавие: За корекциите по картите Публикувано на: 14 Мар 2009, 23:18 |
|
 |
| Потребител |
Регистриран на: 06 Яну 2009, 10:52 Мнения: 29 Местоположение: София
|
|
Около 2 месеца ползвах DE_AT_CH_EE_815.2024 и направих много корекции по нея, главно в София и Пловдив и околностите им. Преди 2 дни си сложих ЕЕ_825.2159, и се зарадвах да видя пренесени в нея корекции, направени от мен, както и добавени от мен POI. Мисля си, че корекциите на дадена карта (одобрените от ТТ, защото има и доста липсващи от моите) се пренасят във всички следващи версии, ако те изцяло или частично обхващат региона с корекциите. Така сигурно някои от моите корекции ще ги има и в WCE_825.2159, DE_AT_CH_825.2159, EE_825.2157 и т.н.
Интересно ми е следното - дали някой от вас, колеги, е видял отразена в следващи версии своя корекция, която само се докладва, а не се отразява на локалната карта, напр. липсващ/несъществуващ път, кръгово кръстовище и пр?
_________________ Мъдрият никога няма да попадне в положение, от което умният би излязъл с чест!
|
|
|
 |
|
Stephan
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Мар 2009, 11:06 |
|
 |
| Потребител |
|
|
bobby2005, информацията ти е ценна. това изяснява доста нещата.
sarnaudkin, наблюденията ти за пренасянето от карта в карта на твои поправки са важни и потвърждават описаното от bobby2005 .
Щом поправките трябва да са одобрени от ТомТом за да прескочат от версия в следваща, това поставя въпроса кой все пак захранва Телеатлас с карта на България? Защото не ми се вярва да е самият Телеатлас, който се разхожда из Бг с караваните за да снема картата. Ако е наша фирма, както предполагам (не знам зашо, но си мисля, че е bgmaps), то тогава вероятно тя и одобрява поправките.
Има и един друг момент. Аз продължавам да смятам, че качването на личните поправки към MapShare е тънък момент и там са възможни проблеми. Сървърът на MapShare не е перфектен и миналата година например доста време де факто не работеше.
Както вече някой написа, процедурата по ъплоад на поправките не е автоматична и си има тънкости.
Това ме кара да мисля, че не е изключено някои поправки да не са взети предвид, въпреки че този, който ги е качвал да смята, че са минали.
И друг момент. Какво става , ако за една и съща улица са подадени различни поправки? Например едната затваря улицата до половината, другата я прави еднопосочна, а третата я затваря изцяло?
Имайки предвид количеството поправки, които постъпват в ТомТом, най-вероятно нещата в по-голямата си част са автоматизирани , което веднага поставя въпроса за алгоритмите, които валидират поправките. И т.н.
С две думи - системата е вероятно далеч от съвършенството и като всяка система за работа с база данни, дава фира.
Стефан
|
|
|
 |
|
sarnaudkin
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Мар 2009, 15:05 |
|
 |
| Потребител |
Регистриран на: 06 Яну 2009, 10:52 Мнения: 29 Местоположение: София
|
Stephan, съгласен съм с теб, че е вероятно Tele Atlas да вземат своите карти на БГ от bgmaps. Има някои досадни грешки, които са еднакви в bgmaps, от една страна, и в картите на ТТ и Google Maps (на Tele Atlas, иначе казано), от друга.
Освен съвпаденията има и разминавания, например липсващия участък на А4 (магистрала Тракия) от Чирпан до Стара Загора, който е отразен в bgmaps. Може би от Tele Atlas по-рядко искат обновяване от поддоставчика си, предвид нашия малък и скромен пазар.
А като цяло относно поправките смятам, че са изключително полезно нещо, въпреки всичките си недостатъци, които коментираме тук. По-добре с тях, отколкото без тях 
_________________ Мъдрият никога няма да попадне в положение, от което умният би излязъл с чест!
|
|
|
 |
|
c
|
Заглавие: Публикувано на: 25 Мар 2009, 09:16 |
|
 |
| Потребител |
|
|
сравнително от скоро използвам Томтом
искам да ви питам каква е целта на инсталирането на тази програма?
да се нанасят корекции?
|
|
|
 |
|
Stephan
|
Заглавие: Публикувано на: 25 Мар 2009, 10:40 |
|
 |
| Потребител |
|
|
служи да получаваш корекциите, които ТомТом прави по картите или които са подадени от други ползватели, както и ти да пращаш твоите корекции към ТомТом.
има и куп други функции като сваляне на допълнителни звуци например.
интересно и полезно е ползването на емулатора, което дава възможност удобно на екрана на PC-то да си разглеждаш картите.
с една дума - инсталирай!
Стефан
|
|
|
 |
|
c
|
Заглавие: Публикувано на: 25 Мар 2009, 12:59 |
|
 |
| Потребител |
|
|
инсталирах, уж всичко работи, пише 5256 map correction in use обаче тези четирите файла, които трябва да копирам от устройството с емулатора в картата не ги откривам? може би не съм получил никакви корекции? как точно става получаването?
ползвам карта Eastern Europe 825.2159
|
|
|
 |
|
Stephan
|
Заглавие: Публикувано на: 25 Мар 2009, 13:28 |
|
 |
| Потребител |
|
|
е как не ги откриваш? те са в папката на картата на емулатора. сортирай ги по дата.
не забравяй да укажеш на windows да ти показва всички файлове (системни вкл.).
стефан
|
|
|
 |
|
c
|
Заглавие: Публикувано на: 25 Мар 2009, 14:11 |
|
 |
| Потребител |
|
открих ги в папката на картата, а аз мислех, че са в основната
Интересно ми е сега след като ги копирам и заменя моите в устройството, то ще изчезнат всички мои корекции които съм правил, нали?
Цветовите схеми в кой файл се съдържат?
|
|
|
 |
|
Stephan
|
Заглавие: Публикувано на: 25 Мар 2009, 16:47 |
|
 |
| Потребител |
|
|
не е изключено твоите корекции да изчезнат. някъде бях чел нещо подобно. но не съм сигурен.
не (ми) е ясно каква е логиката на съжителстване на собствени и привенесени корекции.
стефан
|
|
|
 |