Дата и час: 24 Сеп 2017, 07:53

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 740 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 46, 47, 48, 49, 50  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2015, 09:41 
Offline
Потребител

Регистриран на: 17 Сеп 2009, 14:55
Мнения: 31
Мисля, че е като четвъртият на снимката но няма с.н.
След рестарт едно от нещата е devaice id RX2301C02759
Bootloader version s5.5279 clist#575098 rvct


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2015, 15:38 
Offline
Moderator
Аватар

Регистриран на: 26 Ное 2008, 17:13
Мнения: 1362
Добре колега donev, това е достатъчно като информация за сега...

сега , дай да пробваме със лесния вариант , ще слагаме разни бакъпи да видим дали ще имаме подобрение.

viewtopic.php?f=52&t=50598&start=15#p313004

viewtopic.php?f=52&t=50598&start=15#p314465

давай да видим ....

поздрави

_________________
-Изображение-


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2015, 16:42 
Offline
Потребител

Регистриран на: 17 Сеп 2009, 14:55
Мнения: 31
Разликата е, че се промени стартовото лого и пак заспива.
Линка от вторият пост не работи.https://mega.co.nz/#!WJAXQIqY!f7y8AvhD2 ... rAGfF8b9hg.
Когато го изключа от компа в началото екрана подскача, като при телевизор, който е загубил кадрова синхронизация, но след рестарт този ефект изчезва.
Дай да пробваме трудният начин.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Авг 2015, 17:15 
Offline
Moderator
Аватар

Регистриран на: 26 Ное 2008, 17:13
Мнения: 1362
линка работи перфектно виж>

Изображение

пробвай пак ако ли не започни да видим с това >>>

viewtopic.php?f=52&t=50598&start=30#p341840

поздрави.

_________________
-Изображение-


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Авг 2015, 09:56 
Offline
Потребител

Регистриран на: 17 Сеп 2009, 14:55
Мнения: 31
Не става и не става. Само сменя стартовото лого и до там. Май работата отива на ново устройство. Не откри никакви лоши сектори всичко уж е О.К обаче не работи.Правил съм няколко томтом ма но досега не бях се дънил така.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Авг 2015, 12:24 
Offline
Moderator
Аватар

Регистриран на: 26 Ное 2008, 17:13
Мнения: 1362
тогава колега , не ни остава нищо друго освен да форматираме на бавен нивел, това става с програмата
HDD-LLF-Low-Level-Format-Tool ето тук я имаш
http://hddguru.com/software/HDD-LLF-Low ... rmat-Tool/
внимавай много кое форматираш за да не объркаш със твърдия ти диск на компа, защото връщане на зад след тази програма няма.
имай в предвид че форматирането става много бавно, на памет от 1гб се бави около час ,час и половина.

след като форматираш на нисък нивел, после форматираш на FAT32 без да изключваш томтома от компа, след като направиш това пускаш томтом хоум да ти инсталира каквото има да видим дали ще имаме късмет.
ако и с това не стане ,то просто можеш да подпишеш смъртния акт на този томтом.

поздрави и успех.

_________________
-Изображение-


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Авг 2015, 17:36 
Offline
Потребител

Регистриран на: 17 Сеп 2009, 14:55
Мнения: 31
Благодаря много за отзивчивоста и отделеното време. Проблема е решен. Започнах да слагам различни бакъпи от разни томтоми , и с единият тръгна, с ApplicationVersionVersionNumber=9702, пачнах го и всичко е О.К.
И да си жив и здрав. Ако имаш път през Айтос,както написах - студена бира и прясна риба. Със здраве.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Авг 2015, 16:04 
Offline
Moderator
Аватар

Регистриран на: 26 Ное 2008, 17:13
Мнения: 1362
Радвам се че най накрая си успял да подкараш това томтомче, :bravo: сега си направи един бакъп за всеки случай.
И мерси много за поканата , но малко ми се пада далеч , :brick: иначе с удоволствие щях да се възползвам. :eat:

поздрави. :drink:

_________________
-Изображение-


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2015, 11:55 
Offline
Потребител

Регистриран на: 17 Апр 2010, 03:18
Мнения: 43
Здравейте. да не отварям нова тема реших да пиша тук.
Проблема е следния имам томтом Го 740 live и реших да му упдейтна боотлоадера но при зареждане на бутлоадера засече и екрана замръзна изчаках няколко минути но развитие няма и я угасих, и толкова повече не се стартира черен екран не се свързва към пц-то нищо не става като го включа на зарядно си светва копчето че зарежда и нищо друго. Имам и един за резервни части, някъде четох че боотлоадере се намирал в рам памета и ако се смени имало шанс да тръгне но не знам къде се намира рам паметта ? или има ли някакъв начин да я съживя или да и направя едно скромно погребение :(.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2015, 18:06 
Offline
Moderator
Аватар

Регистриран на: 26 Ное 2008, 17:13
Мнения: 1362
До колкото знам , при прекъсването на зареждане на боотлоадер устройството умира безвъзвратно....

имаше един колега който казваше че ги оправя , но не знам до къде е стигнал...

аз лично бих подписал смъртния акт на това томтомче.

съжалявам.

_________________
-Изображение-


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Авг 2015, 05:25 
Offline
Потребител

Регистриран на: 25 Фев 2007, 13:15
Мнения: 1199
което още веднъж показва верността на една много стара приказка, за която се твърди, че идвала от инженерите на Байконур - "работает - не трогай!". с други думи - докато не се налага наистина нещо да се човърка, защото е спряло да работи, по-добре е да не се бърника. всякакъв опит за подобрение , защото е nice to have , е грешка.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2015, 19:15 
Offline
Moderator
Аватар

Регистриран на: 26 Ное 2008, 17:13
Мнения: 1362
Stephan написа:
от инженерите на Байконур - "работает - не трогай!".



:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Stephan , много ме накефи тази фраза :amin: , не бях я чувал преди !!!

Поздрави :drink:

_________________
-Изображение-


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Авг 2015, 11:40 
Offline
Потребител

Регистриран на: 05 Юни 2008, 09:36
Мнения: 441
Device OS: Android
dobry5885 написа:

имаше един колега който казваше че ги оправя , но не знам до къде е стигнал...



да - има такъв колега - разглобява ги и връзва РОМ-а директно към компа и му "налива" това което си трябва
бях му продал едно "умряло"и после ми се похвали че го "възкресил" като ми обясняваше как ставало , но това не е за мене


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Авг 2015, 14:16 
Offline
Потребител

Регистриран на: 25 Фев 2007, 13:15
Мнения: 1199
всичко става. но трябва да имаш стенд за флашване на еепром. и разбира се правилния bin файл. наскоро една "умряла" перланя индезит след токов удар, беше възкресена така за 80 лева от човек, който дойде вкъщи на крака, разглоби я, свали платката, флашна еепром-а и монтира всичко обратно, вм. за 280лв. колкото ми искаха в официалния сервиз за да сменят цялата платка.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Сеп 2015, 20:04 
Offline
Потребител

Регистриран на: 17 Апр 2010, 03:18
Мнения: 43
не подписвайте смъртни актове преди погребение :)
който му разбира разбира, обадих се на едно приятелче и му обясних ситуацията, той леко се засмя и каза че се случва и че няма проблеми. Пратих му го и след два дена ми се обади че е готов и наистина е готов и си работи нормално. Така че ако навигацията си струва ремонта (ако не е евтин) не го погребвайте без да му се направи байпас от доктора.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 740 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 46, 47, 48, 49, 50  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron