Виж темите без отговор | Виж активните теми
| Автор |
Съобщение |
|
milstan
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Окт 2008, 13:34 |
|
 |
| Global moderator |
 |
|
|
Изключи показването на екрана на ненужните POI.
|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
woxter
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Окт 2008, 14:43 |
|
 |
| Потребител |
|
|
По принцип това става след като ги заредя в програмата без дори да съм ги включил да се показват.
|
|
|
 |
|
bobby2005
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Окт 2008, 14:27 |
|
 |
| Global moderator |
 |
|
woxter написа: По принцип това става след като ги заредя в програмата без дори да съм ги включил да се показват.
С какво утройство си? Аз има 10 kml файла с над 400 обекта и няма проблем дори при визуализацията на всичките, а не съм с особенно мощна машина
|
|
|
 |
|
mt
|
Заглавие: Публикувано на: 26 Окт 2008, 15:54 |
|
 |
| Потребител |
|
Аз имам идея за сайт в който да се upload-ват POI-та, но не само за iGo, а и за Garmin и другите. Все пак като се разходи човек из магазините се виждат предимно Garmin.
Това което мисля обаче е да има само 1 база данни която съдържа всичко и човек си дърпа нея и е 6 и да става и за другите устройства, така със сигурност ще има повече хора които биха добавяли POI-та.
За съжаление в момента нямам много време да се занимавам с това, но със сигурност ще драсна тука като имам нещо работещо.
Идеята ми дойде като бях една вечер в Търново и се налагаше да разпитвам позната по телефона как да стигна до еди коя си дискотека при положение че говоря с нея с Eten M800 и имам подробна карта на града
Засега имам малко заведения от Русе (мога да добавя общо взето всичките), малко от Търново, Букурещ и другите от дъжд на вятър.
|
|
|
 |
|
anchor
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Окт 2008, 10:29 |
|
 |
| Потребител |
 |
Регистриран на: 08 Мар 2008, 20:19 Мнения: 224 Местоположение: Варна
|
Brego_bg написа: Импортването на личните POI от старата версия в новата става по следния начин: файлът IGO8/save/user.upoi се изтегля на компютъра, отваря се с текстови редактор и в края на всеки ред се добавят 3 | и след това се връща отново в папката IGO8/save. В старата версия формата на един запис е бил с 12 полета разделени с 13 "|" , а новата е с 15 полета съответно разделени с 16 "|".
Може ли да ми кажеш "user.upoi" какво представлява - текстови файл на *.kml файла ли. Ако да, как го създаваш. Мерси
|
|
|
 |
|
Brego
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Окт 2008, 10:47 |
|
 |
| Global moderator |
 |
Регистриран на: 17 Апр 2008, 14:38 Мнения: 1538 Местоположение: София
|
anchor написа: Може ли да ми кажеш "user.upoi" какво представлява - текстови файл на *.kml файла ли. Ако да, как го създаваш. Мерси
user.upoi си го създава програмата сама, когато от нея кликнеш някъде по картата и създадеш собствен POI. Доста по-различно е по структура от kml файлите, но има аналогична функционалност.
Има следния примерен формат:
514|xxxx|yyyy|zzzz|51.532839|-0.109289|_GBR||N1 9|London, Barnsbury|Baron Street|19|| (са старата версия)
514|xxxx|yyyy|zzzz|51.532839|-0.109289|_GBR||N1 9|London, Barnsbury|Baron Street|19|| ||| (трябва да стане за новата версия)
_________________ HTC TyTN II -> HTC Touch PRO2 ================= Да пишеш на български с латиница е все едно да пишеш с лайна на стената - чете се, но не е красиво
|
|
|
 |
|
anchor
|
Заглавие: лични POI Публикувано на: 27 Окт 2008, 11:13 |
|
 |
| Потребител |
 |
|
|
А има ли програма с която мога съдържанието на *.kml файла да го преобразувам в текстови файл и да стане както "user.upoi". Бях чел в руския форум че освен файла *.kml има и *.txt, но как точно го правят не разбрах. При мене в папката userdata/poi се появяват още 2 файла *.kix и *.kns. Някой знае ли за какво са?
|
|
|
 |
|
Brego
|
Заглавие: Re: лични POI Публикувано на: 27 Окт 2008, 11:31 |
|
 |
| Global moderator |
 |
|
anchor написа: А има ли програма с която мога съдържанието на *.kml файла да го преобразувам в текстови файл и да стане както "user.upoi". Бях чел в руския форум че освен файла *.kml има и *.txt, но как точно го правят не разбрах. При мене в папката userdata/poi се появяват още 2 файла *.kix и *.kns. Някой знае ли за какво са?
Тва са реално файловете с които работи програмата. Работата е подобна както при камерите - слагаш си txt файл, а програмата при стартирането си създава собствени файлове на база на съдържанието на txt/kml файла.
Възможно е да има такава програмка, поне аз не се сещам в момента, която да преобразува от kml в user.poi. Въпреки че с iGO POI Explorer с минаване през scv файл и малко обработка мисля, че ще може да стане работата....
_________________ HTC TyTN II -> HTC Touch PRO2 ================= Да пишеш на български с латиница е все едно да пишеш с лайна на стената - чете се, но не е красиво
|
|
|
 |
|
Meer
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Окт 2008, 15:34 |
|
 |
| Потребител |
|
bobby2005 написа: Привет колеги, искате ли да започнем една нова инициатива за събиране на БГ ПОИ - например - ресторанти, кафенета, вериги магазини, МОЛ-ове, болници, РПУ-та, музеи, държавни инситуции и въобще всичко което считате, че е интересно и полезно във вашия град. Ще разделим файловете по теми. Достатъчно е да подавате координатите, наименование и кратко описание, също както при камерите. Ако има желаещи можем да стартираме. Лично аз се нагажирам през следващите няколко месеца да има доста подобна информация 
С удоволствие ще предоставя мойте POI.Това са местата които съм посетил лично и са изпробвани.Хотели, ресторанти, лечебни заведения.От скоро съм с IGO и съм на мнение че е една от най-добрите програми за навигация. Моля обаче за инструкции, как и къде да предоставяме информацията за това.Хубаво е също така подробно да се описват POI от всеки един от нас защото имаме различни вкусове и ако на мен ми харесва нещо на друг може да не му харесва.
А инициативата е супер разбира се!
|
|
|
 |
|
mt
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Окт 2008, 17:09 |
|
 |
| Потребител |
|
Ами аз мисля че ще мога да си подкарам моя сайт в рамките на 1-2 седмици.
Засега варианта който съм намерил е да се конвертира iGo.db до KML и така да се качи на сайта. Той файла е sqlite обаче вътре е няква боза и не съм се опитвал да намеря някаква логика в него. Варианта който се сещам е да си оставя само 1 мое POI и да се опитвам да хвана как от едното се получава другото, но предполагам ще отнеме неоправдано много време за момента.
Програмката е тази: http://www.pdamill.com/~fable/poiconvert.exe
|
|
|
 |
|
anchor
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Окт 2008, 17:33 |
|
 |
| Потребител |
 |
|
това и това също може да свърши работа на някой.
|
|
|
 |
|
mt
|
Заглавие: Публикувано на: 03 Ное 2008, 12:47 |
|
 |
| Потребител |
|
|
Искам да попитам, според вас как ще е по добре при една автоматизирана система да се разчита типа на POI - от иконката или според папката в която е сложен (става въпрос за експортнати My POI). Засега съм се спрял на варианта с иконките понеже е по computer friendly формата, всичко е ясно и точно, докато имената на папките трябва да се парсват по някакъв начин... което е меко казано сложно (за iGo 2006), иначе при iGo 8 може да се ползват стандартните и така ще е лесно.
Anchor, ти спокойно можеш да си ползваш KML файл с iGo 8, не е задължително да го правиш на user.upoi. Както е казано в темата просто се копира файла в \iGO8\content\userdata\poi.
|
|
|
 |
|
anchor
|
Заглавие: Публикувано на: 03 Ное 2008, 22:21 |
|
 |
| Потребител |
 |
|
mt написа: Anchor, ти спокойно можеш да си ползваш KML файл с iGo 8, не е задължително да го правиш на user.upoi. Както е казано в темата просто се копира файла в \iGO8\content\userdata\poi.
И на мене ми се иска да ги ползвам, но както съм писал по-назад в темата ползвам версията за ПЦ - iGO8PC_RUS и като копирам файла в \iGO8\content\userdata\poi нищо не излиза. Не знам къде е проблема.
|
|
|
 |
|
nikibgnew
|
Заглавие: Публикувано на: 04 Ное 2008, 07:56 |
|
 |
| Потребител |
|
|
Може ли да обясните къде точно се съхраняват създадените от нас ПОИ.Аз лично трупам доста и искам да помогна но след всяко връщане на системата с Сприте-то и те изчезват.Та въпроса ми е -къде,в коя папка и кой файл точно садържа информацията за ПОИ създадени от нас?
_________________ HTC P3300 & QTek 8010
|
|
|
 |
|
Brego
|
Заглавие: Публикувано на: 04 Ное 2008, 09:48 |
|
 |
| Global moderator |
 |
|
nikibgnew написа: Може ли да обясните къде точно се съхраняват създадените от нас ПОИ.Аз лично трупам доста и искам да помогна но след всяко връщане на системата с Сприте-то и те изчезват.Та въпроса ми е -къде,в коя папка и кой файл точно садържа информацията за ПОИ създадени от нас?
http://forum.pocketbulgaria.com/viewtop ... 189#142189
|
|
|
 |