това е отговор на
kenanoff за NAVIGON 3300:
Готово е!
Ето процедурата, за някой със същите проблеми:
1. сменяте autorunce.exe с друго (намира се на Flash диска, когато сте свързани с компютър)
2. Рестарт.
3. Стартирате ITaskMgr или някой друг task manager и спирате процеса MainMenu_Dolphin.exe
4. Инсталирате Port Splitter - копирате Port Splitter.exe където си решите и extvsplit.dll в Windows директорията (тъй като нямате достъп до нея през компютъра - ще стане през Windows Explorer на самото устройство).
5. Стартирате Port Splitter и давате СОМ2 към СОМ8 (или който свободен си харесате.
6. Стартирате iGo ръчно
7. Отивате на настройки и сменяте GPS-a на port 8 (избрания горе) и рейт 38400
8. Няма 8
Не мога да качвам файлове тук, иначе мога да дам необходимите, посочени горе.
Лошото е, че при всеки старт на устройството ще трябва да правите точки 3, 5 и 6.
Ако някой измисли скрипт за това ще съм му много благодарен.
=======================================================
това което намерих за 1310 е:http://www.gpspassion.com/forumsen/topi ... _ID=123452а при мен го пускам със ново меню:в SD карата записвам новото меню и променям старт файла да е UpdateMe.exe
след като рестартирам у-то се зарежда менюто.
стартирам ITaskMgr.exe и виждам, че има следните стартирани процеси:
Updateme.exe
explorer.exe
Gpsmc.exe
DetectCaliRegChange.exe
gwes.exe
device.exe
filesys.exe
NK.exe
Updateme.exe - това ми е менюто
explorer.exe - това дори не съм пробвал да го Kill-ам
Gpsmc.exe - Kill без проблем
DetectCaliRegChange.exe - Kill без проблем
gwes.exe - при Kill у-то блокира
device.exe - при Kill у-то блокира
filesys.exe - при Kill у-то става с черен екран
NK.exe - при Kill у-то "freez"-ва за точно 5 секунди след което не се маха от TaskManager-а. не се Kill-ва този процес.
и така. убивам възможните процеси (Gpsmc.exe и DetectCaliRegChange.exe). стартирам Port Splitter (той автоматично открива, че GPS приемника е на порт 2 и на скорост 38600 (може и да бъркам някоя цифра за скоростта)) и без да променям нищо натискам ОК (Port Splitter е избрал за изход порт 0).
пускам iGO. в настройките избирам автоматично търсене и намира приемника на порт 0.
след около 30 секунди намира GPS сигнал и ми показва къде се намирам в момента. като отида в настойки на GPS примника в iGO настройките ми показва, че точноста е Poor и много рядко се променя на Average. и в "радара" не ми показва спътници.
процеса на стартиране го правя ръчно.
ще се опитам утре вечер да го направя автоматично.
някаква идея как да оправя и това с показанията в радара ?