Виж темите без отговор | Виж активните теми
| Автор |
Съобщение |
|
DarkMan
|
Заглавие: Навигационен софтуер за Prestigio 350/430 Публикувано на: 12 Окт 2008, 11:12 |
|
 |
| Потребител |
|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
DarkMan
|
Заглавие: Публикувано на: 13 Окт 2008, 01:54 |
|
 |
| Потребител |
|
|
Днес пробвах да инсталирам Garmin-a на друг GPS "GSmax" и се получи донякъде. Това ме навежда на мисълта, че Prestigio-то има някакъв проблем с WinCE-то или със софтуера на Garmin.
|
|
|
 |
|
rummar
|
Заглавие: Публикувано на: 13 Окт 2008, 08:37 |
|
 |
| Потребител |
 |
|
|
|
 |
|
julminchev
|
Заглавие: Публикувано на: 13 Окт 2008, 09:51 |
|
 |
| Потребител |
|
|
Ти доволен ли си от картата му за БГ. Има ли смисъл да си качвам Гармин-а.
|
|
|
 |
|
rummar
|
Заглавие: Публикувано на: 13 Окт 2008, 10:19 |
|
 |
| Потребител |
 |
|
julminchev написа: Ти доволен ли си от картата му за БГ. Има ли смисъл да си качвам Гармин-а.
Аз лично съм много разочарован от "Нокията" на GPS-ите, както твърдят гордите участници във форума
http://forum.offroad-bulgaria.com
Мога да се аргументирам: Ужасно тъп интерфейс (говоря за GMXT); ужасни гласови напътствия(на български) от рода на: "Завийте наляво и наляво" когато има два последователни леви завоя; Невероятно бавно преизчисляване на маршрута - случвало ми се е да се движа по успоредни улици: по едната е маршрута, който Гармин ми е начертал, а азсе движа по успоредната и в продължение на 500-600 м няма никакво преизчисление; Прехвалената карта на Сабин (както и всички останали карти, имам в предвид не конкретно за Гармин, а и всички останали карти) ме прекарва през ул. Никола Михайлов в Шумен, която е 2/3 стъпала. А преди два дни ходих на Шуменското плато и за по-напряко ми направи маршрут през 1300-тата стъпала към паметника "Създатели на българската държава", след това преизчисли и ме накара да мина през път, който води до средата на стъпалата - това при настройка за превозно средство кола/мотоциклет. Явно твърде много OFFRoad е заложен в тази карта. Така че никога не бих дал 130 лв. за подробната му карта на България, като мога да дам 130 лв. и да си купя подробна карта за Престижио примерно за цяла Източна или Западна Европа.
_________________ Prestigio Geovision 430 с IGO8, Garmin Mobile XT, Sygic Drive, TomTom7
|
|
|
 |
|
hsb
|
Заглавие: Re: Garmin Mobile XT и Prestigio 350 Публикувано на: 13 Окт 2008, 14:50 |
|
 |
| Потребител |
|
DarkMan написа: Някой подкарал ли е Garmin-a на Prestigio 350? Аз какво ли не опитах, но не става. В най-добрия вариант при опит за стартиране ми премигва някакъв екран и след това - нищо. Prestigio 350 е с WinCE 4.2, има си Windows Explorer и през него пробвах да стартирам Garmin-a, но ефекта е същия. Гледам, че има скриптове за стартиране. Пробвах с няколко различни, но пак не успях. Моля, някой да помогне!
Иди на съседната тема -дето е шапката за Гармин - намираш моя линк -моита сборка с Гармин.Тя е точно за нави с Вин Це 4.2 - на моя Инвион работи .
Гармин в БГ не съм тествал но в Немско го сравнявах с ТТ,Сиджик и ,ИГО- ами не съм възхитен. Наи доброто засега лично за мене е ТТ.
Обаче тва че има Мапсорс и гмап и другите тулове за Гармин - за индианските страни си е благинка голяма така че ще се ползва .
_________________ TT One Second Edition,FS LooxN100,FS Loox N560
Последна промяна hsb на 14 Окт 2008, 14:58, променена общо 1 път
|
|
|
 |
|
DarkMan
|
Заглавие: Публикувано на: 13 Окт 2008, 17:01 |
|
 |
| Потребител |
|
|
Благодаря на всички за отговорите. Аз подкарах IGO8 с карта на Teleatlas и Sygic с карта на Teleatlas и ми се щеше да пробвам и Garmin-a, за да видя как му е картата, че за Ямбол картата на Teleatlas има някои неточности. Днес се рових по доста различни форуми и смятам довечера да опитам пак да подкарам Garmin-a на моето Prestigio. Благодаря още веднъж на всички!
|
|
|
 |
|
milstan
|
Заглавие: Публикувано на: 13 Окт 2008, 17:54 |
|
 |
| Global moderator |
 |
|
|
Привет от Ямбол. За Гармин е още по-неточна (картатана Събин- OFRM). Но на Славчо безплатната и на Peterh платената са по-добри. Имат корекции на някои затворени улици. Иначе OFRM те пуска по "Раковски" и "Търговска". А и кварталите ги няма с блоковете (и в трите карти).
Инсталирай TomTom , поне може да правиш сам корекции на картата.
|
|
|
 |
|
DarkMan
|
Заглавие: Re: Garmin Mobile XT и Prestigio 350 Публикувано на: 13 Окт 2008, 20:50 |
|
 |
| Потребител |
|
|
Благодари ти много, hsb!
С твоята компилация всичко си тръгна идеално.
milstan, благодаря и на теб!
Прегледах една от картите за Гармин и наистина според мен Sygic-a е по-добре. На много места пише, че ТомТом е много добър, но ако не те затруднявам можеш ли да ми дадеш линкове за навигация на ТомТом и за подходяща карта.
|
|
|
 |
|
milstan
|
Заглавие: Публикувано на: 14 Окт 2008, 00:08 |
|
 |
| Global moderator |
 |
|
|
|
 |
|
DarkMan
|
Заглавие: Публикувано на: 14 Окт 2008, 00:49 |
|
 |
| Потребител |
|
|
Благодаря за бързия отговор на milstan. За Igo8 сравнявах и двете карти Bulgaria8_MMCN.2008.04.080602 и Bulgaria8_TeleAtlas, но мисля че тази на MMCN има повече пропуски, няма ги "детелините" на Сливен примерно.
За ТомТом - успях да подкарам TT7.450.9030_PNA-blue-shoora_v2, но не виждам карти все още. Ще разгледам линковете, които си ми пратил и смятам, че и това ще стане. Благодаря за отзивчивостта!
|
|
|
 |
|
rummar
|
Заглавие: Публикувано на: 14 Окт 2008, 08:55 |
|
 |
| Потребител |
 |
|
DarkMan написа: Благодаря за бързия отговор на milstan. За Igo8 сравнявах и двете карти Bulgaria8_MMCN.2008.04.080602 и Bulgaria8_TeleAtlas, но мисля че тази на MMCN има повече пропуски, няма ги "детелините" на Сливен примерно. За ТомТом - успях да подкарам TT7.450.9030_PNA-blue-shoora_v2, но не виждам карти все още. Ще разгледам линковете, които си ми пратил и смятам, че и това ще стане. Благодаря за отзивчивостта!
Ако искаш ще ти пратя мортскрипт за TomTom, който автоматочно прави промяна в регистъра, за да може Prestigioto да вижда картите, а след това да връща обратно промяната, която прави и в крайна сметка уреда си остава чист (от гледна точка на гаранцията).
Ето:
http://www.bgshare.com/380208/MortScript TomTom.rar
Програмата трябва да се намира на SD картата в папка Program Files/Navigator с име TomTom Navigator.exe:
\MMC_Storage\Program Files\Navigator\TomTom Navigator.exe
Морт скрипта го сложи в папка Program Files и настрой Autorun.inf да стартира мортскрипта:
navigation=\MMC_Storage\Program Files\TomTom Navigator.exe
За да ти открива картата я сложи в SD картата в \MMC_Storage\My Documents, създай .meta.dct с кейгенератора и го копирай в папката на картата. Стартирай мортскрипта. Програмата тръгва без проблем.
_________________ Prestigio Geovision 430 с IGO8, Garmin Mobile XT, Sygic Drive, TomTom7
|
|
|
 |
|
DarkMan
|
Заглавие: Публикувано на: 14 Окт 2008, 09:22 |
|
 |
| Потребител |
|
|
Благодаря на Rumen Marinov! Ще пробвам това което си дал и ще пиша какво се е получило.
|
|
|
 |
|
DarkMan
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Окт 2008, 16:35 |
|
 |
| Потребител |
|
С ТомТом7 ударих на камък, засега. Пробвах всичко от линка на milsatn http://forum.pocketbulgaria.com/viewtopic.php?t=4869 , но ми дава все една и съща грешка "Not enough memory is available". Ще продължа да се мъча, но ако на някой му хрумне нещо, нека сподели.
P.S. Иначе картата успявам да я видя, но уви само за няколко секунди и след това ме изхвърля с горната грешка.
|
|
|
 |
|
milstan
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Окт 2008, 18:15 |
|
 |
| Global moderator |