Дата и час: 07 Сеп 2010, 16:35

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Малко помощ за качването на софт на Medion P4225
МнениеПубликувано на: 05 Сеп 2010, 13:12 
Новобранец

Здрасти колеги,има ли някои които се е занимавал с такъв ГПС( Medion GoPal Navigator 4 и може да ми помогне да си сложа нов софт ИГО 8 или ТОМ ТОМ...някаква програма за която лесно мога да си намеря карти и допълнения към тях.Искам да си запазя основното меню, и при избиране на навигация да се вклучи ИГО-то примерно...четох из форума че са го правили но някои от другите функции на ГПС-а са изчезнали а аз искам да си ги запазя.Имам и още един(4435) които има и вградено хандсфи и ще ми е полезно ако мога да си го запазя(ако е възможно разбира се).
Ще съм благодарен на всеки отзовал се,аз имам ... мисля добри познания в техниката и всяка идеика би допринесла за осъществяването на проекта..Може би и други съфорумници имат такива проблеми с Медион....темата би има помогнала и на тях :)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Малко помощ за качването на софт на Medion P4225
МнениеПубликувано на: 05 Сеп 2010, 13:15 
Новобранец

Може би ако намеря ехе-то което включва навигацията мога да го заменя с ехе на ИГО.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 05 Сеп 2010, 15:30 
Потребител
Аватар

Най-новото Примо със скин на Gurdjon има възможност за управление на външни програми и Bluetooth.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 05 Сеп 2010, 15:40 
Новобранец

Dido_I написа:
Най-новото Примо със скин на Gurdjon има възможност за управление на външни програми и Bluetooth.

От къде мога да го сваля това Примо... :) Намерих ИГО-то,а инсталацията как по точно става :) Кой фаил точно с кой трябва да заместя или има друг начин

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 05 Сеп 2010, 22:43 
Новобранец

4erveniq1987 написа:
Dido_I написа:

От къде мога да го сваля това Примо... :) Намерих ИГО-то,а инсталацията как по точно става :) Кой фаил точно с кой трябва да заместя или има друг начин

Готово! И двата ГПС-а са готови...Не съм трил програмата на Медиона,Преименувах фаила "MENU.EXE" (файла пуска оригиналното менюто на Гпс-а) намиращ се в "My Flash Disk" на "MENU1234.EXE" (Сметнах че е по добре да не трия програмата на устроиството че да може ако не стане Иго-то да си върна старото име и да тръгне програмата на ГоПал 4)След това сложих Иго-то в "My Flash Disk" без папката с картите "content"-нея сложих в "Memory Card" защото заема повече място.Фаила "iGO" преименувах на "MENU".Пренаписах фаила sys.txt за да може Игото да намери картите в Картата памет.Рестарт на Медиона и зареди iGO Primo
Използвал съм Иго Примо от тази тема " viewtopic.php?f=51&t=39771 " и карти,гласове и езика на софта(макарче не е съвместим нацяло с Примото,някои думи не са преведени) от ИГО 8.3.
В краина сметка немога да ползвам Блутуута на единия и скенера за отпечатъци на другия....но смятам да се поровя малко поне да подкарам Блутуута.
Дано съм помогнал и на други хора във форума.Ако някои има въпроси или може да помогне с усъвършенстването на менюто с удоволствие ще пиша пак в темата.
:)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 05 Сеп 2010, 22:58 
Global moderator
Аватар

Потърси къде е описан пътя за стартиране на самата нави. програма. Дали в някой *.ini файл или в самото Menu.exe (отвори го примерно с някой HEX редактор).
П.П. Или при теб управлението на BT е вкарано в самата навигационна програма , а не от менюто?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 05 Сеп 2010, 23:12 
Новобранец

milstan написа:
Потърси къде е описан пътя за стартиране на самата нави. програма. Дали в някой *.ini файл или в самото Menu.exe (отвори го примерно с някой HEX редактор).
П.П. Или при теб управлението на BT е вкарано в самата навигационна програма , а не от менюто?

Лошото е че не сам наясно как се работи с HEX редактор(пробвал съм един път да си флашна Покета но там правих всичко стъпка по стъпка...без да знам мн мн какво правя) или за какво служат *.ini файл-може би ако ме подсетите нещо ще зацепя бързо.А колкото до Менюто....то беше от няколко бутона с функции:навигация,блутуут диаилер,аларма,судоку и още нещо но не се сещам сега....мисълта ми беще одеве ако има вариант да се преправи тва мену за да пуска Иго-то като натисна бутона за навигация,за да може другите функции да си седят...но нз как :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 05 Сеп 2010, 23:24 
Global moderator
Аватар

Колегата го пуска на мястото на Судокото:
viewtopic.php?p=252892#p252892

Можеш ли да качиш някъде всичко от папка My Flash Disk без картите да видим какво има.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 06 Сеп 2010, 20:43 
Новобранец

milstan написа:
Колегата го пуска на мястото на Судокото:
viewtopic.php?p=252892#p252892

Можеш ли да качиш някъде всичко от папка My Flash Disk без картите да видим какво има.

Немога да копирам нищо от там...нз защо....преди ставаше сега неиска...ето това са фаиловете http://s238.photobucket.com/albums/ff12 ... t=gps1.jpg , http://s238.photobucket.com/albums/ff12 ... GPS.jpg%26 ,гледам че в папка "navigation" има фаил .ехе на име MNAVDCE.ехе и се чудя дали да не си варна всичко както беше....с ориг меню и да сложа ИГО-то в папка навигация и името на ехе-то на Игото да го направя с това име.
Неиздържах и пробвах и пожънах успех....точно по начина който съм описъл по горе :)

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]