Виж темите без отговор | Виж активните теми
| Автор |
Съобщение |
|
bobipanov
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Юли 2008, 15:54 |
|
 |
| Потребител |
Регистриран на: 29 Юли 2008, 14:12 Мнения: 19 Местоположение: СОФИЯ
|
|
Здравейте всички.Предполагамче ще изглежда глупаво всичко което ще питам но за първипът се сблъсквам с такова нещо.Подариха ми навигация закола медион PNA 500.Проблема е че взападна Европа всичко е страхотно и много детайлно но тук нещата са плачевни.Възможно ли е да се инсталира друга навигационна система като igo например и как става защото аз съм дилетант.Ще съм благодарен на всички които могат да помогнат пък ако някои може да го направи съм готов да си платя.благодаря предварително.скайп:borislavb852
tel:0888922461 mail:borislav.panov@gmail.com
извинявам се на milstan че започнах нова тема .грешка на начинаещ.ще се старая да спазвам правилата на форума.
|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
auron
|
Заглавие: Публикувано на: 02 Авг 2008, 09:44 |
|
 |
| Потребител |
 |
Регистриран на: 19 Май 2006, 18:01 Мнения: 492 Местоположение: Варна
|
|
Здравейте, С ново PNA съм wayteq-4,3" 710B.
Оригинално е с Иго 6 но там не се вижда ком порт.Нама настройка за порт на ГПС-а.
Отключих го, виждам Старт бутон, Стартирам папки -> Sd card->Igo8.
Игото тръгва без проблем.
Проблема е че немога да настроя гпс-а.Игото не неамира ГПС.
Моля кажете кой ком порт или някаква друга настройка за га го подкарам.
_________________ Fujitsu Siemens pocket Loox N560+4gb micro sdhc card,Windows Mobile 6 Classic
CE OS 5.2.1908(Build 18548.0.7.0)
САЙТ http://auron.data.bg
|
|
|
 |
|
milstan
|
Заглавие: Публикувано на: 02 Авг 2008, 10:09 |
|
 |
| Global moderator |
 |
|
|
В "Настройки > GPS > Автооткриване " не работи ли?
Пробвай на COM1 , COM2 , COM5 или COM7. Обикновено на китайците там е GPS-а. При мен IGO8 го открива на COM1 / 38400
|
|
|
 |
|
auron
|
Заглавие: Публикувано на: 02 Авг 2008, 20:08 |
|
 |
| Потребител |
 |
|
milstan написа: В "Настройки > GPS > Автооткриване " не работи ли? Пробвай на COM1 , COM2 , COM5 или COM7. Обикновено на китайците там е GPS-а. При мен IGO8 го открива на COM1 / 38400
Автооткриване - не
Прави ми впечетление че:
Ако откл. Старт менюто на WIN CE, после сложа оригиналната карта, и пусна mobilenavigator/mobilenavigator.exe
Не намира ГПС-а
Когато пусна/igo6/ да търся TMC и автооткриване на TMC reciver и когато сканира com 1 -> "Изгубен ГПС сигнал" т.е. ГПС-а е на com 1.
Но да не би да е заключен за картата/физическата 1гб./?
И още : пробвах с програмата "Sirftech", но не хваща нищо Ком порт 1-5
И още какво трябва да се опише в текстовия файл "mobilenavigator.txt"
който се чете от "mobilenavigator.exe", за да се стартира примерно
sdmmc\igo8\igo8.exe?
пробвам с версията
НОВО! НОВО! НОВО!
БГ сборка от Brego_bg за IGO8 v.8.0.0.44366 - работи на PDA и PNA
от шапката от темата за IGO8/важна тема/- стикната
Предварителни благодарности от мен и баджанака/гпс-а/ е негов
Ще черпиме

_________________ Fujitsu Siemens pocket Loox N560+4gb micro sdhc card,Windows Mobile 6 Classic
|
|
|
 |
|
hmm...
|
Заглавие: Публикувано на: 02 Авг 2008, 21:48 |
|
 |
| Потребител |
|
auron написа: milstan написа: В "Настройки > GPS > Автооткриване " не работи ли? Пробвай на COM1 , COM2 , COM5 или COM7. Обикновено на китайците там е GPS-а. При мен IGO8 го открива на COM1 / 38400 Автооткриване - не Прави ми впечетление че: Ако откл. Старт менюто на WIN CE, после сложа оригиналната карта, и пусна mobilenavigator/mobilenavigator.exe Не намира ГПС-а Когато пусна/igo6/ да търся TMC и автооткриване на TMC reciver и когато сканира com 1 -> "Изгубен ГПС сигнал" т.е. ГПС-а е на com 1. Но да не би да е заключен за картата/физическата 1гб./? И още : пробвах с програмата "Sirftech", но не хваща нищо Ком порт 1-5 И още какво трябва да се опише в текстовия файл "mobilenavigator.txt" който се чете от "mobilenavigator.exe", за да се стартира примерно sdmmc\igo8\igo8.exe? пробвам с версията НОВО! НОВО! НОВО! БГ сборка от Brego_bg за IGO8 v.8.0.0.44366 - работи на PDA и PNA от шапката от темата за IGO8/важна тема/- стикната Предварителни благодарности от мен и баджанака/гпс-а/ е негов Ще черпиме 
Някъде бях писал, че най-лесно е с помоща на Destinator7.
_________________ Mio P550
|
|
|
 |
|
milstan
|
Заглавие: Публикувано на: 03 Авг 2008, 01:06 |
|
 |
| Global moderator |
 |
|
1.За да стане активно автооткриването в първия ред трябва да махнеш отметката.
2. Щом като SirfTech е заработил направи резет на GPS или премини в режим Sirf и след това се върни в режим NMEA. Нищо друго в програмата не променяй.
3. Тъй като нищо друго не ми идва на ум пробвай в SYS.txt файла да сложиш тези редове:
[gps]
internal=1
port = 1
baud = 38400
disable_advanced=1
maximise_baud= 0
use_trickle_power= 0
send_init= 0
set_messages= 0
Преди стартирането на програмата изтрий папка "Save"
ТУК има програмки за откриване на GPS-a или послушай съвета на hmm.
|
|
|
 |
|
milstan
|
Заглавие: Re: Въпрос за Prestigio GeoVision 350 ? Публикувано на: 04 Авг 2008, 10:12 |
|
 |
| Global moderator |
 |
|
angellevski2 написа: Здравейте, искам да питам тъй като онзи ден си купих този GPS , как мога да го направя да се използва като джобен компютър?
В прибора , в директория "Flash_storage" трябва да имаш файл "AUTORUN.INF" (отваряш го с "Notepad") и в него търсиш ред "navigation=\flash_storage\igo\igopna.exe".
Променяш го на navigation=\Windows\explorer.exe
Но все пак си остава PNA - с орязан Windows!
|
|
|
 |
|
hsb
|
Заглавие: Публикувано на: 04 Авг 2008, 22:23 |
|
 |
| Потребител |
|
|
Ако някои има е те това
Navigation InVion 3,5" Touchscreen GPS 3V 1
а и може и да е 4 или 5 или 7 инча - мога да му дам готов скрипт .
тествано и работи с ТТ вер. 6.2 и карти вер.6
А също така и с МиоМап вер. 3.2
Тва китаиче яде СД карти -нормални -до 2Г което е достатчно в повечето случаи.
InVion_ите са с Вин ЦЕ вер.4.2 коре- китаиците са купили само наи необходимото но гореупоменатите софтове бачкат а и като се добави
TCPMP плеер и диваисчето става друго вече -плеива ДивХ,Мп3..-даже батерииката му даржи малко повече от 2 часа на среден контраст.
На 4 инчовете трябваше да се добави нещо щото ЛЦД дисплея нулеват му точка е по диагонал и трябва да се заварти иначе всичко бачка с надолу главата.
_________________ TT One Second Edition,FS LooxN100,FS Loox N560
|
|
|
 |
|
kokopipi
|
Заглавие: Публикувано на: 04 Авг 2008, 22:45 |
|
 |
| Потребител |
|
Ето една моя компилация за 3.5" PNA на т.нар. "Kopirai_na_SD_Card" . Съдържа подменю на " Navigation" с актуалните версии на IGO, IGO8,SYGIC,GARMIN MOBILE XT с актуалните карти на България. Има игри, медиа плейър (ТСРМР) и системни програми. Това е само "скеле", тоест минимална работна конфигурация. По желание могат да се донакичат програмите с гласове, езици, сгради, терени и т.н. Гармин трябва да се отключи (картата също) и работи само на СЕ5 устройства (и то не всички). Съдържанието на папка SDMMC от архива се копира на SD картата. Това чудо бачка при положение че вашето устройство стартира първоначално \SDMMC\MOBILENAVIGATOR\MOBILENAVIGATOR.EXE
Ако при вас не е такъв случая трябва да изредактирате файла "addons.txt" в папка MOBILENAVIGATOR и да направите структурата така, че да се стартира MOBILENAVIGATOR.EXE вместо оргиналната навигационна програма.
http://rapidshare.com/files/134835969/S ... 1.rar.html
http://rapidshare.com/files/134833086/S ... 2.rar.html
_________________ HP IPAQ HX4700, HTC TOUCH HD, NOKIA E52
Последна промяна kokopipi на 05 Авг 2008, 20:21, променена общо 1 път
|
|
|
 |
|
milstan
|
Заглавие: Публикувано на: 04 Авг 2008, 23:24 |
|
 |
| Global moderator |
 |
|
|
Видях , че в скрипта за Гармин имаш ред :
Kill("\windows\explorer.exe")
Аз също достигнах до същия извод , но при мен после вече скрипта не работи, ако втори път я стартирам. Трябва резет. При теб как е?
Последна промяна milstan на 05 Авг 2008, 14:07, променена общо 1 път
|
|
|
 |
|
kokopipi
|
Заглавие: Публикувано на: 05 Авг 2008, 00:34 |
|
 |
| Потребител |
|
|
При мен си бачка.
_________________ HP IPAQ HX4700, HTC TOUCH HD, NOKIA E52
|
|
|
 |
|
auron
|
Заглавие: Публикувано на: 05 Авг 2008, 19:45 |
|
 |
| Потребител |
 |
|
kokopipi написа: Ето една моя компилация на т.нар. "Kopirai_na_SD_Card" . Съдържа подменю на " Navigation" с актуалните версии на IGO, IGO8,SYGIC,GARMIN MOBILE XT с актуалните карти на България. Има игри, медиа плейър (ТСРМР) и системни програми. Това е само "скеле", тоест минимална работна конфигурация. По желание могат да се донакичат програмите с гласове, езици, сгради, терени и т.н. Гармин трябва да се отключи (картата също) и работи само на СЕ5 устройства (и то не всички). Съдържанието на папка SDMMC от архива се копира на SD картата. Това чудо бачка при положение че вашето устройство стартира първоначално \SDMMC\MOBILENAVIGATOR\MOBILENAVIGATOR.EXE Ако при вас не е такъв случая трябва да изредактирате файла "addons.txt" в папка MOBILENAVIGATOR и да направите структурата така, че да се стартира MOBILENAVIGATOR.EXE вместо оргиналната навигационна програма. http://rapidshare.com/files/134835969/S ... 1.rar.htmlhttp://rapidshare.com/files/134833086/S ... 2.rar.html
Супер, невероятно тръгна на 6.Вече се бях отчаял.Хиляди благодарности.Сега ако кажете и как да стане за 4.3' екран цена няма да имате./незнам каква е разделителната способност/
И така:
Иго8-иделано/презаписах моята версия върху тази от архива/стана на цял екран.
иго 6 - без забележки.
гармин - не тръгва
другата навигация - бачка перфектно
tcpmp - перфектно на цял екран
игри - смалени за 3.5'
Explorer - перфектно
Calculator-смален за 3.5'/
Ами това е.
Ако не става това с целия екран.... здраве и така си бачка
прав беше колегата ГПС а е на COM1/34600
|
|
|
 |
|
milstan
|
Заглавие: Публикувано на: 05 Авг 2008, 20:01 |
|
 |
| Global moderator |
 |
|
|
|
 |
|
vankopestera
|
Заглавие: Публикувано на: 05 Авг 2008, 21:25 |
|
 |
| Потребител |
|
|
Здравейте! Имам следния проблем - ГПС-а ми е китайски GOSVN GS-4329, 4.3" , WinCE5.0 . IGo, Route66 си работят перфектно. Опитвам се да подкарам ТомТом но не може да си намери картата. Пробвах какви ли не идеи дори с човек , които работи с ТомТом и е в час със тънкостите и в крайна сметка стигаме до извода, че липсва някаква информация може би в регистрите за пътя до SD-картата (като цяло windows-a на този PNA си е доста орязан) . Някой сблъсквал ли се е с този проблем и намерил ли е решение?
|
|
|
 |
|
milstan
|
Заглавие: Публикувано на: 06 Авг 2008, 00:09 |
|
 |
| Global moderator |
 |
|
|
На SD картата правиш папка My Documents и слагаш картата вътре.
В регистъра в "HKLM -> System > Explorer -> Shell folders -> My Documents" променяш оригиналния път "\My Dosuments" на :
\SDMMC\My Documents или \Storage Card\My Documents в зависимост как се казва при теб SD карата.
|
|
|
 |